Magyar foci sport

Igazságtalan ítéletek miatt dühöngött Waltner Róbert a Fradi elleni meccs után

A Ferencváros Botka Endre 92. percben fejelt góljával 3-2-re legyőzte hazai pályán a Paks együttesét az OTP Bank Liga hétközi fordulójában.

A hazai csapat kétszer is egyenlített az első félidőben, a második alkalommal Kádár Tamás buktatta Ryan Mmaeét a tizenhatoson belül, a sértett pedig a VAR-vizsgálat után megítélt tizenegyest értékesítette. Lefújás után a paksiak edzője, Waltner Róbert felemlegette az esetet, de nem is elsősorban azt kérte számon, hogy ezt miért fújta be Andó-Szabó Sándor játékvezető, hanem inkább amiatt panaszkodott, hogy hasonló esetekben nem kapott büntetőt a csapata.

„Egy ilyen tizenegyes… Lehet, hogy a játékosunk hozzáért ellenfeléhez, de hol itt a következetesség?! Amikor mi Zalaegerszegen játszottunk, belekönyököltek Papp Kristóf arcába, visszanézte a VAR, és mehetett tovább a játék. Ezt követően egy másik szituáció során megtolta a labdát, és igaz, hogy nem volt rajta kontakt, de látszott, hogy kirúgták a lábát, elesett. Visszanézték, és akkor is mehetett tovább. A mai meccsen visszanézték a helyzetet, volt kontakt, és befújták a tizenegyest.

Ha itt volt kontakt, és megadták a büntetőt, akkor tegyenek így másik pályán is! Azért vagyok mérges, mert ez igazságtalan. Ha nincs az a tizenegyes, lehet, hogy más a meccs. A Fradi úgyis bajnok lesz, enélkül a három pont nélkül is, meg a döntetlennel is, de nekünk minden pont… Mindent megtett a csapatom, csúsztak-másztak

mondta Waltner, de kiemelte, hogy a negyedik számú játékvezetővel nagyon korrektül meg tudott beszélni mindent.

Ezután az a kérdés is elhangzott, hogy gödörben van-e a Paks, mivel az elmúlt öt meccséből hármat elveszített, de ezt kikérte magának Waltner Róbert és hosszasan fejtegette, milyen könnyen dobálóznak a kifejezéssel. A Paks veresége dacára is hetedik helyen áll, a negyedik helyen álló Puskás Akadémia is csak négy pontra van az együttestől.

Érdekesség egyébként, hogy három hónappal korábban egy pontosan ugyanilyen kifakadása volt Waltnernek a videóbírós döntések kapcsán.

Kapcsolódó
„Vagy adják meg a büntetőt mindkét meccsen, vagy ne adják meg egyiken sem"
Waltner Róbertet zavarta, hogy nem ugyanúgy ítélték meg a kezezéseket a fordulóban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!