Magyar foci

Igazságtalan ítéletek miatt dühöngött Waltner Róbert a Fradi elleni meccs után

A Ferencváros Botka Endre 92. percben fejelt góljával 3-2-re legyőzte hazai pályán a Paks együttesét az OTP Bank Liga hétközi fordulójában.

A hazai csapat kétszer is egyenlített az első félidőben, a második alkalommal Kádár Tamás buktatta Ryan Mmaeét a tizenhatoson belül, a sértett pedig a VAR-vizsgálat után megítélt tizenegyest értékesítette. Lefújás után a paksiak edzője, Waltner Róbert felemlegette az esetet, de nem is elsősorban azt kérte számon, hogy ezt miért fújta be Andó-Szabó Sándor játékvezető, hanem inkább amiatt panaszkodott, hogy hasonló esetekben nem kapott büntetőt a csapata.

„Egy ilyen tizenegyes… Lehet, hogy a játékosunk hozzáért ellenfeléhez, de hol itt a következetesség?! Amikor mi Zalaegerszegen játszottunk, belekönyököltek Papp Kristóf arcába, visszanézte a VAR, és mehetett tovább a játék. Ezt követően egy másik szituáció során megtolta a labdát, és igaz, hogy nem volt rajta kontakt, de látszott, hogy kirúgták a lábát, elesett. Visszanézték, és akkor is mehetett tovább. A mai meccsen visszanézték a helyzetet, volt kontakt, és befújták a tizenegyest.

Ha itt volt kontakt, és megadták a büntetőt, akkor tegyenek így másik pályán is! Azért vagyok mérges, mert ez igazságtalan. Ha nincs az a tizenegyes, lehet, hogy más a meccs. A Fradi úgyis bajnok lesz, enélkül a három pont nélkül is, meg a döntetlennel is, de nekünk minden pont… Mindent megtett a csapatom, csúsztak-másztak

mondta Waltner, de kiemelte, hogy a negyedik számú játékvezetővel nagyon korrektül meg tudott beszélni mindent.

Ezután az a kérdés is elhangzott, hogy gödörben van-e a Paks, mivel az elmúlt öt meccséből hármat elveszített, de ezt kikérte magának Waltner Róbert és hosszasan fejtegette, milyen könnyen dobálóznak a kifejezéssel. A Paks veresége dacára is hetedik helyen áll, a negyedik helyen álló Puskás Akadémia is csak négy pontra van az együttestől.

Érdekesség egyébként, hogy három hónappal korábban egy pontosan ugyanilyen kifakadása volt Waltnernek a videóbírós döntések kapcsán.

Kapcsolódó
„Vagy adják meg a büntetőt mindkét meccsen, vagy ne adják meg egyiken sem"
Waltner Róbertet zavarta, hogy nem ugyanúgy ítélték meg a kezezéseket a fordulóban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik