Magyar foci

Egyetlen percig vezetett a Ferencváros, de így is nyerni tudott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Paks 3-2-re kikapott a Ferencváros otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Bőle Lukács korai góljával kerültek a vendégek előnybe, amelyre Kristoffer Zachariassen a 22. percben válaszolt egy rá jellemző találattal: egy kipattanónál érkezett tökéletes ütemben. Meglepetésre újra előnybe tudott kerülni a Paks, ezúttal Balogh Balázs próbálkozott átlövéssel, amibe pont úgy ért bele Henry Wingo, hogy Dibusz Dénest becsapva a hálóban kötött ki a labda. Még szünet előtt egyenlített azonban a címvédő, Kádár Tamás rúgta meg Ryan Mmaee lábát az utolsó pillanatokban, némi videózás után pedig büntetőhöz jutott az FTC. A sértett értékesítette a tizenegyest.

Térfélcsere után mindkét csapatnak esélye nyílt a harmadik gólra, azonban váratlan forgatókönyvet hozott a mérkőzés hajrája. Ryan Mmaee beadása nem jutott el a címzetthez, de a felszabadítást Botka Endre úgy fejelte vissza, hogy behullott a hosszú sarokba.

Amíg a videós ellenőrzés tartott, komoly kakaskodás kezdődött Szélpál Norbert és Ryan Mmaee között, amelyért egy-egy sárga lapot kaptak a játékosok, ám a marokkóinak volt már egy, így aztán kiállítás sorsára jutott. A Fradinak pech, hogy a támadó testvére, Samy Mmaee megsérült a találkozón és le is kellett cserélni.

Ezzel a Ferencváros a Trabzonspor elleni vereség és a MOL Fehérvár FC elleni 2-2 után először nyert novemberben. A zöld-fehérek úgy vezetik négy ponttal a Kisvárda előtt a bajnokságot, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Eközben a Mezőkövesd 1-0-ra kikapott Debrecenben, miután az utolsó percekben Sós Bence közvetlen közelről kapuba lőtt egy kipattanó labdát.

Eredmények – NB I, 15. forduló

Ferencváros-Paks 3-2 (2-2)
Debrecen-Mezőkövesd 1-0 (0-0)

Kedden játszották:

Kisvárda-Zalaegerszeg 0-3 (0-1)
Kecskemét-Puskás Akadémia 1-1 (0-1)

Olvasói sztorik