MTI/Czeglédi Zsolt
Magyar foci sport

Marco Rossi fejet hajtott Dzsudzsák Balázs előtt

Kedden egy Telkiben megtartott sajtótájékoztató keretében hirdette ki Marco Rossi szövetségi kapitány, hogy kiket hív meg a Luxemburg, és Görögország elleni válogatott felkészülési meccsekre a magyar válogatott keretébe.

Kapcsolódó
A nagy visszatérés, Dzsudzsák három év után újra bekerült a válogatott keretébe
A debreceni játékos 2019 után léphet pályára ismét a válogatottban, egyedüli rekorder lesz. A görögök ellen búcsúzik.

A névsorban, kizárólag a november 20-án esedékes görögök elleni hazai találkozón ott szerepelt Dzsudzsák Balázs neve is. A szerdai Nemzeti Sportban Rossi azt is elárulta, hogy még a csapatkapitányi karszalagot is visszaadja a 108-szoros válogatottnak és döntésének mi az oka. Úgy fogalmazott:

Dzsudzsák Balázs a kezdőcsapatban kap helyet, és ő vezetheti ki a pályára a válogatottat. Nem a rekord miatt hívtam meg, nem azért, mert egyedüli százkilencszeres válogatott lehet. Hanem azért, mert megérdemli! Tisztelem a karrierjét, azt, amit ezért a csapatért tett. Nem szívességből hívom meg, hanem olyan futballista előtt tisztelgek, aki szívét-lelkét kitette a válogatottért.

„Eddigi állomáshelyeim közül Magyarország az egyetlen hely, ahol az emberek tisztelik a múltat. Ide értve szülőhazámat, Olaszországot is… Éppen ezért nem értem, hogyan fordulhat elő, hogy valaki nem tisztelettel beszél Dzsudzsák Balázsról. Lehet őt nem szeretni, de amit elért, az nem a véletlen műve”.

Kapcsolódó

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!