Magyar foci

Eladó a Honvéd, állítólag árulják az NB I-es klubot

honvédfc.hu
honvédfc.hu

November elején a Budapest Honvéd jelenetette be elsőként, hogy gazdasági megfontolsából bezárják az NB I 11., azaz kieső helyén álló futballcsapat bázisát, a Bozsik Arénát.

Kapcsolódó
Bezárják a kispesti stadiont, nem kizárt, hogy albérletbe megy a Honvéd
A Ferencvárost még a Bozsik Stadionban fogadja a Budapest Honvéd, de után bezár a létesítmény, az újranyitásról januárban döntenek.

Mindez logikus takarékossági intézkedésnek tűnik első olvasatra. Azonban azt is tudni érdemes, hogy amióta a csapat korábbi tulajdonosától, Gerorge F. Hemingwaytől 2019 nyarán megvásárolta a kispesti klubot üzemeltető Honvéd Futball Club Kft. száz százalékos üzletrészét a Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt., kevésbé a takarékosság, mint inkább a megkérdőjelezhető szakmai döntések okán kialakult pénzégetés jellemezte a klubvezetést.

A Honvédnál az elmúlt három évben idegenlégiósok tucatjai jöttek, mentek, és a kispadon is egyik változás követte a másokat. A csapattal még Magyar Kupát nyerő, a bajnokságban 4. helyen végző Supka Attila 2019-es távozása óta Giuseppe Sannino, Pisont István, Bódog Tamás, Horváth Ferenc, Nebojsa Vignjevic, Tom Courts, után most éppen Dean Klafuric irányítja a csapatot – egyelőre a horvát edzőnek is kettőből két vereség a mérlege.

Mindezen tények ismeretében kiváltképp érdekes amit a csakfoci.hu megszellőztetett. A futballportál információi szerint

a kispesti tulajdonosok megelégelték a futballbiznisz sokváltozós kiszámíthatatlanságát, és árulják klubot, „megfelelő ajánlat esetén értékesítenék az üzletrészüket”.

A csakfoci.hu megkereste a kispesti klubot, amely azonban nem kívánt reagálni információjukra.

Olvasói sztorik