honvédfc.hu
Magyar foci sport

Eladó a Honvéd, állítólag árulják az NB I-es klubot

November elején a Budapest Honvéd jelenetette be elsőként, hogy gazdasági megfontolsából bezárják az NB I 11., azaz kieső helyén álló futballcsapat bázisát, a Bozsik Arénát.

Kapcsolódó
Bezárják a kispesti stadiont, nem kizárt, hogy albérletbe megy a Honvéd
A Ferencvárost még a Bozsik Stadionban fogadja a Budapest Honvéd, de után bezár a létesítmény, az újranyitásról januárban döntenek.

Mindez logikus takarékossági intézkedésnek tűnik első olvasatra. Azonban azt is tudni érdemes, hogy amióta a csapat korábbi tulajdonosától, Gerorge F. Hemingwaytől 2019 nyarán megvásárolta a kispesti klubot üzemeltető Honvéd Futball Club Kft. száz százalékos üzletrészét a Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt., kevésbé a takarékosság, mint inkább a megkérdőjelezhető szakmai döntések okán kialakult pénzégetés jellemezte a klubvezetést.

A Honvédnál az elmúlt három évben idegenlégiósok tucatjai jöttek, mentek, és a kispadon is egyik változás követte a másokat. A csapattal még Magyar Kupát nyerő, a bajnokságban 4. helyen végző Supka Attila 2019-es távozása óta Giuseppe Sannino, Pisont István, Bódog Tamás, Horváth Ferenc, Nebojsa Vignjevic, Tom Courts, után most éppen Dean Klafuric irányítja a csapatot – egyelőre a horvát edzőnek is kettőből két vereség a mérlege.

Mindezen tények ismeretében kiváltképp érdekes amit a csakfoci.hu megszellőztetett. A futballportál információi szerint

a kispesti tulajdonosok megelégelték a futballbiznisz sokváltozós kiszámíthatatlanságát, és árulják klubot, „megfelelő ajánlat esetén értékesítenék az üzletrészüket”.

A csakfoci.hu megkereste a kispesti klubot, amely azonban nem kívánt reagálni információjukra.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!