Magyar foci

Sokk Felcsúton: a végén csapott le a Kisvárda

Pfla.hu
Pfla.hu

A vendég Kisvárda az utolsó másodpercekben szerzett góllal 1-0 arányban legyőzte a Puskás Akadémia FC-t szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában,

ezzel a dobogó második fokára lépett fel.

Tapogatózó játékkal kezdett a bajnokság harmadik és negyedik helyezett csapata, aztán a huszadik perctől felpörögtek az események: előbb Makowski ziccerénél védett hatalmasat a hazai kapus, majd az ellentámadás végén Nagy Zsolt lövését Peteleu blokkolta a gólvonal közelében. A folytatásban is kialakultak ígéretes helyzetek mindkét oldalon, ám a hálók nem rezdültek meg.

A második félidőben is próbálkoztak becsülettel a felek, ám sok hiba csúszott a támadásokba, így a védelmeknek nem volt nehéz dolga. A vége felé fokozta a nyomást a Puskás Akadémia, de a Kisvárda magabiztosan őrizte a döntetlent, egy-egy kontra végén pedig esélye nyílt a három pontot érő gól megszerzésére is, amelyet az utolsó pillanatban Mario Ilievski vállalt magára.

Mivel korábban a Kecskemét kikapott, így a Kisvárda megelőzte a táblázaton és már a második helyen áll.

Kapcsolódó
Lenyomta az NB I meglepetéscsapatát az edzőváltás óta feltámadó Mezőkövesd
A Kövesd kapusa az előző fordulóhoz hasonlóan ismét tizenegyest védett.

NB I, 14. forduló:

Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)
Pancho Aréna, 1120 néző
v.: Antal P.
Puskás Akadémia: Tóth B. – Mezghrani, Batik, Stronati, Brandon – Corbu, Van Nieff (Favorov, 46.) – Slagveer (Skribek, 57.), Gruber Zs. (Urblík, 67.), Nagy Zs. – Zahedi (Colley, 81.).
Kisvárda: Odincov – Hej, Kovacic, Széles, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 63.) – Navrátil, Makowski (Vida K., 71.), Camaj (Ilievski, 71.) – Mesanovic (Lucas, 84.).
gól: Ilievski (92.)
sárga lap: van Nieff (44.), illetve Melnyik (90+1.)

Olvasói sztorik