M4 Sport
Magyar foci sport

Lenyomta az NB I meglepetéscsapatát az edzőváltás óta feltámadó Mezőkövesd

A második helyen álló Kecskemét egygólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd vendégeként az NB I 14. fordulójának nyitómérkőzésén.

Az MTI tudósítása szerint jó iramú első félidőt produkáltak a csapatok. Kezdetben jóval többet volt a labda a hazaiak térfelén, a Kecskemét kezdeményezőbben lépett fel ellenfelénél.

A vezetést bő negyedóra után mégis a Kövesd szerezte meg egy remek szögletvariáció végén. A vendégek továbbra is feltolták a védekezésüket, és miután egyenlítettek, változatlanul többet birtokolták a labdát, de újabb helyzetet nem tudtak kialakítani, a hazaiak pedig egy gyors ellenakció után ismét előnybe kerültek.

A fordulást követően is a Kecskemétnél volt többet a labda, és az 57. percben 11-est harcolt ki az együttes: Kállai a 16-os vonalánál buktatta Zekét.

A büntetőhöz Banó-Szabó állt oda, de a hetek óta nagyszerű formában védő hazai kapus, Piscitelli hárította a lövését – éppúgy, mint az előző fordulóban, amikor a Kisvárda ellen is védett egy büntetőt.

A félidő közepén kijött a szorításból a Mezőkövesd, többször veszélyeztett is, de nem tudta kihasználni, hogy az egyenlítésért támadó vendégek védelme kinyílt. Hátul azonban magabiztosak voltak a hazaiak, így sikerült megőrizniük előnyüket.

Az újonc Kecskemét mindössze másodszor kapott ki a mostani idényben, és ezt megelőzően hét meccse veretlen volt. A Kövesd sorozatban ötödik bajnokiján nem talált legyőzőre, vagyis Kuttor Attila visszatérése óta 11 pontot szerzett.

A meccs góljait itt lehet megnézni.

NB I, 14. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC – Kecskeméti TE 2-1 (2-1)
Mezőkövesd, 1000 néző
v.: Karakó
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Lukic, Vadnai (Brtan, 68.) – Cseri (Vajda, 68.), Karnyicki, Besirovic – Molnár G. (Schmiedl, 85.), Da. Babunszki, Drazic (Bobál G., 93.).
Kecskemét: Varga B. – Nagy K., Szabó A. (Rjasko, 46.), Belényesi, Szalai, Zeke (Grünvald, 74.) – Banó-Szabó, Vágó (Djuranovic, 82.), Katona B. (Gréczi, 88.) – Szuhodovszki, Tóth B. (Szabó L., 74.).
gól: Karnyicki (18.), Besirovic (42.), illetve Kállai (28., öngól)
sárga lap: Vadnai (28.), Kállai (32.), Cseri (52.), illetve Tóth B. (22.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!