Magyar foci

Lenyomta az NB I meglepetéscsapatát az edzőváltás óta feltámadó Mezőkövesd

M4 Sport
M4 Sport

A második helyen álló Kecskemét egygólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd vendégeként az NB I 14. fordulójának nyitómérkőzésén.

Az MTI tudósítása szerint jó iramú első félidőt produkáltak a csapatok. Kezdetben jóval többet volt a labda a hazaiak térfelén, a Kecskemét kezdeményezőbben lépett fel ellenfelénél.

A vezetést bő negyedóra után mégis a Kövesd szerezte meg egy remek szögletvariáció végén. A vendégek továbbra is feltolták a védekezésüket, és miután egyenlítettek, változatlanul többet birtokolták a labdát, de újabb helyzetet nem tudtak kialakítani, a hazaiak pedig egy gyors ellenakció után ismét előnybe kerültek.

A fordulást követően is a Kecskemétnél volt többet a labda, és az 57. percben 11-est harcolt ki az együttes: Kállai a 16-os vonalánál buktatta Zekét.

A büntetőhöz Banó-Szabó állt oda, de a hetek óta nagyszerű formában védő hazai kapus, Piscitelli hárította a lövését – éppúgy, mint az előző fordulóban, amikor a Kisvárda ellen is védett egy büntetőt.

A félidő közepén kijött a szorításból a Mezőkövesd, többször veszélyeztett is, de nem tudta kihasználni, hogy az egyenlítésért támadó vendégek védelme kinyílt. Hátul azonban magabiztosak voltak a hazaiak, így sikerült megőrizniük előnyüket.

Az újonc Kecskemét mindössze másodszor kapott ki a mostani idényben, és ezt megelőzően hét meccse veretlen volt. A Kövesd sorozatban ötödik bajnokiján nem talált legyőzőre, vagyis Kuttor Attila visszatérése óta 11 pontot szerzett.

A meccs góljait itt lehet megnézni.

NB I, 14. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC – Kecskeméti TE 2-1 (2-1)
Mezőkövesd, 1000 néző
v.: Karakó
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Lukic, Vadnai (Brtan, 68.) – Cseri (Vajda, 68.), Karnyicki, Besirovic – Molnár G. (Schmiedl, 85.), Da. Babunszki, Drazic (Bobál G., 93.).
Kecskemét: Varga B. – Nagy K., Szabó A. (Rjasko, 46.), Belényesi, Szalai, Zeke (Grünvald, 74.) – Banó-Szabó, Vágó (Djuranovic, 82.), Katona B. (Gréczi, 88.) – Szuhodovszki, Tóth B. (Szabó L., 74.).
gól: Karnyicki (18.), Besirovic (42.), illetve Kállai (28., öngól)
sárga lap: Vadnai (28.), Kállai (32.), Cseri (52.), illetve Tóth B. (22.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik