Magyar foci

Hat gól és a szezon legfurcsább piros lapja az Újpest-Felcsúton

Az Újpest hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott a Puskás Akadémiával az NB I 13. fordulójának legőrültebb meccsén. Bogár Gergő játékvezető háromszor is felmutatta a piros lapot.

Viszonylag hamar, már a 11. percben vezetéshez jutott a Felcsút, miután egy szöglet után Batik Bence tette bele a lábát a labda útjába, amely így a hosszún érkező Puljicot találta meg, aki közelről nem hibázott. Szinte azonnal ott volt az egyenlítési lehetőség az Újpest előtt, de Katona a kapu mellé tekert. A 24. percben már 1-1-re módosult az állás, Csongvai szöglete után Diaby csúsztatott a kapuba.

Jött aztán a 33. perc, a hazai közönség pedig egy emberként háborodott fel: Csoboth esett el Mezgrani szorításában a tizenhatoson belül, tizenegyes helyett azonban második sárgát, így pirosat kapott. A visszajátszások alapján a felcsúti játékos valóban lökött rajta, vizsgálták is VAR-ral az esetet, de az ítéleten nem változtattak. A szezon egyik legfurcsább ítélete volt.

Emberelőnyben aztán majdnem meg is szerezte a vezetést a Puskás Akadémia, de Puljic fejese a kapufáról kipattant, Baluta pedig nem tudta berúgni a kipattanót. Balutát aztán még a szünet előtt kiállították, miután Onovót rúgta hasba.

A második félidőben sokáig csak helyzetecskék voltak inkább, majd Brandon a 64. percben buktatta Pauljevicet a tizenhatoson belül, Antonov pedig értékesítette a büntetőt, így már az Újpestnél volt az előny. Csendben csordogált a mérkőzés tovább, aztán Brandon ívelt középre, a frissen becserélt Zahedi pedig a kapuba bólintott.

A hajrára aztán az Újpest került emberelőnybe, ugyanis Spandler ütött bele a labdába, amiért megkapta második sárgáját. A létszámfölényt pedig szinte azonnal gólra is váltotta a hazai csapat, a csapatkapitány, Csongvai bombázott távolról a kapuba, a kifelé kanyarodó labdát nem érte el a kapus.

Azt hittük, hogy ezzel vége? Tévedtünk! Mert Zahedi ismét a hazai kapuba csúsztatott egy beadást, beállítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

Kapcsolódó
A Bognár György kirúgása utáni első bajnokiját kiütéssel nyerte meg az MTK
Horváth Dávid vette át a csapat irányítását, 6-2-es győzelemmel mutatkozott be.

NB I, 13. forduló

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 3-3 (1-1)

gólszerzők: Diaby (24.), Antonov (66., 11-esből), Csongvai (83.), illetve Puljic (11.), Zahedi (78., 87.)

piros lap: Csoboth (33.), illetve Baluta (45.), Spandler (82.)