Magyar foci

A Bognár György kirúgása utáni első bajnokiját kiütéssel nyerte meg az MTK

mtkbudapest.hu
mtkbudapest.hu

Amilyen parádésan kezdte az NB II-es szezont az MTK (az első hét bajnokin hat győzelem, egy döntetlen), olyan rosszul folytatta, ugyanis a legutóbbi hat fordulóban mindössze két pontot szerzett. Mindezek után a vezetőség úgy döntött, hogy meneszti a szakmai igazgatót, a meccseken is irányító Bognár Györgyöt és a második csapattól előlépteti Horváth Dávidot vezetőedzőnek.

Horváth, aki az előző idény hajrájában, beugróként kis híján bent tartotta az élvonalban a csapatot, a Soroksár elleni idegenbeli bajnokin tért vissza, és már a 6. percben hátrányba került a csapata. Az MTK ugyanakkor még a szünet előtt fordítani tudott (Németh Krisztián szeptember közepe óta volt ismét eredményes), majd a fordulás után az egyre fokozódó nyomásból Bognár István szerzett újabb gólt.

Amikor úgy tűnt, hogy kézben tartja a meccset az MTK, akkor a 65. percben egy középre tett labdára Halmai Ádám érkezett jó ütemben és közelről a hálóba passzolt. Ezután kissé kapkodós pörgésbe kezdtek a csapatok, amiből az MTK jött ki jól, Zuigéber Ákos szerezte meg a meccsen a második gólját – neki egyébként a mostani volt a második NB II-es bajnokija a szezonban, korábban 11 percet kapott a Kozármisleny ellen, azon kívül kispadozott, ha meccskeretbe került, elsősorban az NB III-as csapatban játszott eddig.

A hajrában még kiharcolt egy tizenegyest is az MTK, Zsóri Dániel lövésébe beleért Holczer, de védeni nem tudott, majd kisvártatva Kovács Mátyás is betalált, azaz Horváth Dávid 6-2-es győzelemmel mutatkozott be ismét az MTK kispadján, a csapat pedig véget vetett a negatív szériájának és szeptember 4. után nyert ismét.

Kapcsolódó
Az eredménykényszer felzabálta Bognár Györgyöt, de hogy jön ide Zdenek Zeman?
Az év edzőjének választott Bognár Györgynek 13 bajnoki adatott meg az MTK kispadján. Kérdés, végződhetett-e másképp, ha egy kimondottan játék- és látványorientált trénert szerződtetnek olyan klubhoz, amelynél most csak az eredmény számít.

NB II, 14. forduló

Soroksár SC-MTK Budapest 2-6 (1-2)
BFC Siófok-Szentlőrinc 2-1 (1-0)
Nyíregyháza Spartacus FC-Budafoki MTE 3-0 (0-0)
Aqvital FC Csákvár-Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik