Magyar foci sport

Egy félidőt brillírozott a Kecskemét, ismét kikapott a Vasas

A Kecskemét 2-1-re győzött a Vasas FC otthonában a labdarúgó NB I 12. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A Fehérvár elleni bajnoki és a nyíregyházi kupasiker után Kondás Elemér, a Vasas labdarúgócsapatának edzője úgy nyilatkozott a pénteki bajnoki előtt, hogy bizakodó, mert játékosai végre csapatként kezdenek működni.

Kapcsolódó
Szoboszlait beválogatták a 21 évesek álomcsapatába
A magyar középpályást a Marca rangsorolta igen előkelő nevek közé.

Hogy ez nyugtatta meg és altatta el tanítványait, nem tudni, mindenesetre a Kecskemét az első félidőben minden téren sokkal jobban futballozott és lejátszotta a pályáról a hazaiakat.

Néhány távoli próbálkozás után a 26. percben Szuhodovszki lövését csak nézték a hazaiak, a labda azonban a bal kapufáról kifelé pattant. A 35. percben aztán Vágó fejesével megszerezte a vezetést a Kecskemét (0-1), öt perc múlva pedig a rossz védekezést kihasználva Zeke használt ki egy ziccert (0-2).

Az első félidő ráadásában Tóth még fejelt egy kapufát, de maradt a 0-2. Ami beszédes statisztikai adat volt, hogy amíg a vendégek hatszor eltalálták a kaput, a hazaiak egyszer sem.

Kondás Elemér minden bizonnyal kiengedte a hangját az öltözőben, elégedetlenségére mi sem volt jellemzőbb, mint hogy négy cserét is végre hajtott.

És láss csodát, a második félidőre egy teljesen más felfogású Vasas jött ki, amely a 47. percben szépített is a cserejátékos Cipf gyönyörű tekerésével (1-2). Tíz perc múlva ott volt az egyenlítési lehetőség is, de Márkvárt 20 méteres bombáját óriási bravúrral védte Varga.

Ahogy telt az idő, úgy állt össze ismét a kecskeméti védelem, a Vasas már nem tudott olyan nyomást kifejteni, mint a félidő elején, így a vendégek megérdemelten nyertek 2-0-ra.

NB I, 12. forduló

Vasas FC – Kecskeméti TE 1-2 (0-2)
Illovszky Rudolf Stadion, 2022 néző
v.: Farkas Á.
Vasas: Jova – Ódor (Szivacski, a szünetben), Otigba (Márkvárt, a szünetben), Iyinbor, Silye – Hinora (Ihrig-Farkas, a szünetben), Hidi P., Berecz – Géresi (Cipf, a szünetben), Novothny, Holender (Zimonyi, 78.)
Kecskemét: Varga Á. – Nagy K., Szabó A., Belényesi, Szalai G., Zeke – Vágó, Szuhodovszki (Rjasko, 92.), Katona B. (Djuranovic, 81.) – Banó-Szabó (Sági, 81.), Tóth B. (Szabó L., 70.)
gól: Cipf (47.), illetve Vágó (35.), Zeke (40.)
sárga lap: Berecz (13.), Hinora (28.), Novothny (79.), Márkvárt (93.), illetve Banó-Szabó (13.), Szalai (52.), Szabó A. (64.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!