Szirtesi László / Getty Images
Magyar foci sport

Buzsáky Ákos: Olyan örömforrást találtam, amitől függővé váltam

A 20-szoros magyar válogatott Buzsáky Ákos karrierje során megjárta Portugáliát és Angliát is, itthon az MTK-ban és a Ferencvárosban játszott. Nem kerülték el a sérülések, így idő előtt, 33 évesen abbahagyta a játékot. Azt mondta, bár tudat alatt készült arra, hogy egyszer véget ér a karrierje, az utána lévő időszakot mégis rendkívül nehezen dolgozta fel, össze volt törve és komoly hullámvölgybe került, több rossz döntést is hozott életében. Minderről a Neked könnyű! podcastban beszélt Epres Panninak.

Nagyon fegyelmezett élet a profi labdarúgók élete. Amikor ez megszűnik… Hajlamos voltam olyan dolgokat kipróbálni, megélni, amikre nem volt lehetőségem a játék során. Szenvedélybeteg lettem. Olyan örömforrást találtam az életben, amitől függővé váltam. Milyen függőségek vannak: szerencsejáték, alkohol, drog. Az egyikbe beleestem – amire nem vagyok büszke. Ez része az életemnek, ha tagadnám, meg nem történtté nyilvánítanám azt az időszakot, magamat csapnám be

– mondta az elmúlt időszakban edzősködő és szakértőként is dolgozó Buzsáky, hozzátéve, hogy nehéz volt kijönni ebből az állapotból, de valamiért ennek így kellett történnie, ez is a része a jelenlegi énjének.

Kapcsolódó
Cseh László: Még mindig sokan gondolják, hogy csak ostorral és korbáccsal lehet eredményeket elérni
Akkor változott meg minden a karrierje során, amikor már a versenyekre való fekészítésé volt a főszerep, de sokáig belülről sem érezte, hogy probléma lenne.

Beszélt arról is,

  • milyen volt 17 évese berobbanni,
  • hogy lehetetlen évekre tervezni a labdarúgás világában,
  • hogy utólag látta be, hogy szakemberhez kellett volna mennie a karrierje végén,
  • hogy évekig nemhogy meccset nézni, még beszélni sem tudott a futballról,
  • hogy évekbe telt, de a labdarúgásban szerzett örömöt felváltották más örömök az életében,
  • hogy milyen védőháló segíti azokat, akik hasonló helyzetbe kerülnek,
  • hogy amikor a III. Kerület vezetőedzője volt, akkor még nem mászott ki teljesen a gödörből, így nem is volt önmaga.

A teljes adást ITT lehet meghallgatni.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!