Magyar foci

Megvan Buzsáky Ákos új csapata – hivatalos

Szerepet vállal a magyar labdarúgásban a korábbi válogatott középpályás.

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő III. Kerületi TVE együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy a lejáró szerződésű vezetőedző, Tóth András helyére korábbi hússzoros magyar válogatott, éveken át külföldön futballozó Buzsáky Ákost szerződtette, akivel nem csak a felnőttcsapat, hanem  utánpótlás nevelésre szakosodott egyesület minden korosztálya nyer.

Real Madrid: Ronaldo és még egy sztár távozhat; meg is van az új német kapitány?
Micsoda nap, micsoda hírek – összegyűjtöttük a legérdekesebbeket.

Buzsáky Ákos három éve hagyta abba az aktív labdarúgást (itthon az MTK-ban és a Ferencvárosban játszott, külföldön, Portugáliában az FC Portóban, az Académicában, majd Angliában a Plymouth, a QPR, a Portsmouth és a Barnsley-ban légióskodott), és szinte azonnal elkezdte építeni edzői pályafutását: az édesapja által alapított GRUND FC-nél vállalt szerepet és több korosztálynál is tevékenyen részt vett a szakmai munkában. Tavaly óta – angliai profi labdarúgómúltjának köszönhetően – a PFA edzőképzésén tanulja a szakmát, előbb a manchesteri LEVEL 2-es, majd a Burnley-ben tartott LEVEL 3-as képzésen vett részt.

Edzői filozófiája megegyezik a játékosfelfogásával: maximalista, ambiciózus, jelentős célokat tűzött ki maga elé. Igyekszik felhasználni azokat a tapasztalatokat, amiket karrierje során gyűjtött, próbálja átvenni azokat a számára szimpatikus módszereket, melyeket többek között édesapjától, idősebb Buzsáky Ákostól, majd Henk ten Catétől, José Mourinhótól, Tony Pulistól, Ian Holloway-től, vagy éppen korábbi magyar szövetségi kapitányoktól lesett el.

Buzsáky Ákossal Kemény Kristóf érkezik a szakmai stábba, aki kollégájával együtt végzi az edzőképzést Angliában. Számára érzelmi kérdés is az új munkakör, hiszen annak idején a III. Kerületben lett felnőtt labdarúgó és nagy vágya valósul meg azzal, hogy edzőként térhet vissza oda, ahol éveken át futballozott.

címlapfotó: www.tve1887.hu

Olvasói sztorik