Magyar foci

Kubatov Gábor: Mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat

MOHOS MÁRTON / 24.HU
MOHOS MÁRTON / 24.HU

A kiváló rajt után már nemcsak a tavaszi szereplésben, hanem az Európa-liga csoportelsőségben bízik Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a labdarúgócsapatról – és a női kézilabdázók edzőkérdéséről is – beszélt egy csütörtöki sajtóeseményen.

Kapcsolódó
Kubatov Gábor kedvenc edzője lehetséges menesztéséről beszélt
Az FTC női kézilabdázóinak két BL-veresége után szólalt meg a Ferencváros elnöke.

A sorozatban négy bajnoki címnél járó, a jelenlegi idényben hat mérkőzés után százszázalékos, az Európa-ligában két találkozót követően szintén hibátlan labdarúgócsapat sikereinek egyik kulcsaként Kubatov Gábor az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot jelölte meg.

Mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat. Mi minden évben kitűzzük a célokat, alapvetésként azt, hogy a bajnokságot meg kell nyerni, hiszen onnan lehet bekerülni a Bajnokok Ligájába. Amikor ezt közöltük vele, rá jellemző módon azt mondta, szerinte meg kellene nyerni az Európa Ligát

– jellemezte Csercseszov hozzáállását az FTC elnöke.

Kapcsolódó
Kőkemény kritikát kapott Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik
William Gallas, a hazánkban élő és dolgozó 85-szörös francia válogatott belső védő meglepően őszintén fogalmazott a nemzeti tizenegy excsapatkapitánya, és a legértékesebb játékosa kapcsán.

Az MTI beszámolója szerint Kubatov megjegyezte, az Európa-ligában ilyen rajt után jó lenne a csoport éléről továbbjutni, annak ellenére, hogy tisztában van azzal, egy sikeres nemzetközi szereplést követően jóval keresettebbek lennének a játékosok, ami viszont egyúttal azt is jelentené, hogy esetleges értékesítésükkel jelentős haszonra tenne szert a klub, amely így újabb tehetségeket szerezhetne.

Tokmacot hat-hétszázezer euró körüli összegért vettük, most legalább hárommillióért tudnánk eladni. Ryan Mmaee is körülbelül egymillió euróba került, most minimum háromért távozhatna, fiatal tehetség, ontja a gólokat. Az ilyen dolgoknak örülni kell

– fűzte hozzá.

Olvasói sztorik