MOHOS MÁRTON / 24.HU
Magyar foci sport

Kubatov Gábor: Mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat

A kiváló rajt után már nemcsak a tavaszi szereplésben, hanem az Európa-liga csoportelsőségben bízik Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a labdarúgócsapatról – és a női kézilabdázók edzőkérdéséről is – beszélt egy csütörtöki sajtóeseményen.

Kapcsolódó
Kubatov Gábor kedvenc edzője lehetséges menesztéséről beszélt
Az FTC női kézilabdázóinak két BL-veresége után szólalt meg a Ferencváros elnöke.

A sorozatban négy bajnoki címnél járó, a jelenlegi idényben hat mérkőzés után százszázalékos, az Európa-ligában két találkozót követően szintén hibátlan labdarúgócsapat sikereinek egyik kulcsaként Kubatov Gábor az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot jelölte meg.

Mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat. Mi minden évben kitűzzük a célokat, alapvetésként azt, hogy a bajnokságot meg kell nyerni, hiszen onnan lehet bekerülni a Bajnokok Ligájába. Amikor ezt közöltük vele, rá jellemző módon azt mondta, szerinte meg kellene nyerni az Európa Ligát

– jellemezte Csercseszov hozzáállását az FTC elnöke.

Kapcsolódó
Kőkemény kritikát kapott Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik
William Gallas, a hazánkban élő és dolgozó 85-szörös francia válogatott belső védő meglepően őszintén fogalmazott a nemzeti tizenegy excsapatkapitánya, és a legértékesebb játékosa kapcsán.

Az MTI beszámolója szerint Kubatov megjegyezte, az Európa-ligában ilyen rajt után jó lenne a csoport éléről továbbjutni, annak ellenére, hogy tisztában van azzal, egy sikeres nemzetközi szereplést követően jóval keresettebbek lennének a játékosok, ami viszont egyúttal azt is jelentené, hogy esetleges értékesítésükkel jelentős haszonra tenne szert a klub, amely így újabb tehetségeket szerezhetne.

Tokmacot hat-hétszázezer euró körüli összegért vettük, most legalább hárommillióért tudnánk eladni. Ryan Mmaee is körülbelül egymillió euróba került, most minimum háromért távozhatna, fiatal tehetség, ontja a gólokat. Az ilyen dolgoknak örülni kell

– fűzte hozzá.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!