Magyar foci

Sallai Roland hamarosan újra edzésbe állhat

Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images
Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images

Hamarosan újra edzésbe állhat Sallai Roland, a Freiburg magyar válogatott játékosa.

Kapcsolódó
Millimétereken múlt, hogy nem lett komolyabb baj Sallai Roland sérüléséből
Hosszú és veszélyes, de sikeres műtéten van Sallai Roland, a magyar válogatott támadója.

A támadót szeptember 3-án rúgta fejbe Jonathan Tah a Bayer Leverkusen-Freiburg bajnoki ötödik percében. Sallait hosszas ápolás után, hordágyon vitték le a pályáról, majd kiderült, arccsonttörést szenvedett.

„Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben. Azt még nem lehet tudni, Roli mikor léphet újra pályára tétmeccsen, de a laza mozgást már elkezdheti. Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van”

– mondta al Blikknek Sallai Tibor, a focista édesapja.

A bal szemgödrének alsó részéből tört le több kisebb darab, amely miatt végül operációra volt szükség. A lepattant csontszilánkokat kellett megerősíteni, összekapcsolni egy kis fémlemezzel, ami egész életében a fejében marad.

Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk.

A sérülése miatt persze szóba sem jöhetett, hogy Sallai Roland ott lehessen a keretben amagyar válogatott utolsó két Nemezek Ligája-mérkőzésén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik