Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images
Magyar foci sport

Sallai Roland hamarosan újra edzésbe állhat

Hamarosan újra edzésbe állhat Sallai Roland, a Freiburg magyar válogatott játékosa.

Kapcsolódó
Millimétereken múlt, hogy nem lett komolyabb baj Sallai Roland sérüléséből
Hosszú és veszélyes, de sikeres műtéten van Sallai Roland, a magyar válogatott támadója.

A támadót szeptember 3-án rúgta fejbe Jonathan Tah a Bayer Leverkusen-Freiburg bajnoki ötödik percében. Sallait hosszas ápolás után, hordágyon vitték le a pályáról, majd kiderült, arccsonttörést szenvedett.

„Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben. Azt még nem lehet tudni, Roli mikor léphet újra pályára tétmeccsen, de a laza mozgást már elkezdheti. Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van”

– mondta al Blikknek Sallai Tibor, a focista édesapja.

A bal szemgödrének alsó részéből tört le több kisebb darab, amely miatt végül operációra volt szükség. A lepattant csontszilánkokat kellett megerősíteni, összekapcsolni egy kis fémlemezzel, ami egész életében a fejében marad.

Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk.

A sérülése miatt persze szóba sem jöhetett, hogy Sallai Roland ott lehessen a keretben amagyar válogatott utolsó két Nemezek Ligája-mérkőzésén.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!