Magyar foci

A futballvilág azzal van elfoglalva, ki az a Kerkez Milos

Tom Weller/picture alliance via Getty Images
Tom Weller/picture alliance via Getty Images

A magyar válogatottban pénteken kezdőként debütáló Kerkez Milos nagy felhajtást okozott a futballszurkolók körében.

A vajdasági születésű labdarúgó éve nagyszerűen alakult, mivel azok után, hogy az AC Milantól a holland élvonalbeli AZ Alkmaarba igazolt, a jelenlegi szezonban már stabil kezdővé vált. Így kapott meghívót Marco Rossitól is és ennek köszönhetően került kezdőbe a 18 éves védő. Mivel kettős állampolgár, akár a szerb nemzeti csapatot is erősíthette volna, azonban ő mindenképpen magyar szeretett volna lenni.

A szerb labdarúgással foglalkozó Nebojsa Markovic a mérkőzés után külön be is számolt róla, hogy lemaradt a válogatott Kerkezről, ugyanakkor rámutatott arra is, nem is igazán tudtak volna mit tenni, hogy megtartsák.

Lemaradt Szerbia egy játékosról, aki a jövőben válogatott lehetne? Igen. Tehetett volna ennél többet a szövetség? Talán, de szerintem nem igazán. Az nem reális elvárás, hogy 15-16 éves korában kiszúrják valahol Európában és azonnal hívják is

– írta Markovic, arra utalva, hogy Kerkez Győrben lett felnőtt labdarúgó 16 éves korában és a futballista azt nyilatkozta, a magyarok hívták utánpótlás-válogatottnak, a szerbek pedig nem.

Nem csak a magyarok és a szerbek kíváncsiak azonban a tinédzserre, a Transfermarkt oldalán látható, melyik az a tíz labdarúgó, akire a legtöbben kerestek rá egy adott napon. A lipcsei győzelem után a magyar csapatból Szalai Attila és Kerkez is benne volt ebben a listában, de utóbbi még hétfőn is a hetedik legkeresettebb név a portálon.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Remélem, tudok még egy gólpasszt adni Szalainak
Rossi szerint megérdemelten szereztünk tíz pontot a Nemzetek Ligájában, de ettől még nem szabad elbizakodottá válni.

Kerkez tovább gyűjtheti érdeklődői számát hétfő este az Olaszország elleni csoportdöntőben, amelyen MTI szerint újra kezdőként jut szóhoz.

Az MTI-szerinti várható kezdőcsapat: Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Kerkez Milos – Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel – Szalai Ádám

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik