Magyar foci

Egyszer már menesztették, most javíthat a Haladás új edzője

Régi-új edzőt nevezett ki az NB II-es csapat élére a Szombathelyi Haladás vezetése. Az irányítást Michal Hipp veszi át, akinek nem ismeretlen a helyi kispad, hiszen 2017. novembertől 2018. szeptemberig már vezette az együttest.

Kapcsolódó
Közel volt a tragédia Fülöpön: meccs közben dőlt rá a fa a kapura
A hazaiak félóra után már 3-0-ra vezettek, amikor egy kiszáradt fenyő megadta magát.

„Kemény munkára szerződtem Szombathelyre, nekünk stabil csapatot kell építenünk, amely kiegyensúlyozott és folyamatosan emelkedő teljesítményre lesz képes. Erre kaptam felhatalmazást, örömmel és felelősséggel vállaltam el a feladatot újra ebben a szép városban” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Hipp, aki 2023. június 30-ig írt alá.

Szerződése két évvel meghosszabbodik, amennyiben teljesülnek az elvárások. A munkáját Mészöly Géza szakmai vezetőként segíti.

Hipp 2017-ben az utolsó előtti, 11. helyen vette át a csapatot, amely végül a nyolcadik helyen zárt és bennmaradt az élvonalban. A következő idény azonban egy győzelem mellett két döntetlennel és öt vereséggel kezdte a Haladás, így megköszönték a munkáját.

Az eddigi edző, Németh Szabolcs két hete mondott le, a döntését azzal indokolta, hogy jelenleg nem tud többet hozzátenni a csapat építéshez és a kitűzött célok érdekében áll fel a kispadról.

A Haladás akkor két győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel állt, ehhez az ideiglenesen megbízott Mészöly egy 0-0-s Ajka elleni döntetlent tett hozzá.

A szombathelyiek nyolc forduló után a húszcsapatos másodosztály 14. helyén állnak.

Olvasói sztorik