Magyar foci

„Akár Münchenben is élhetnék, luxuskörülmények között” – tavaly majdnem meghalt a magyar válogatott kapus

VOTAVA / IMAGNO / APA-PictureDesk via AFP
VOTAVA / IMAGNO / APA-PictureDesk via AFP
1983-84-ben hét alkalommal is szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, a Csepellel bajnoki negyedik helyig vitte, végül egy bundabotrány törte ketté Kovács Attila pályafutását. Az egykori kiváló kapus a Blikknek azt nyilatkozta, akár a Bayern München játékosa is lehetett volna, végül az élet majdnem mindent elvett tőle.

„Azzal a Csepellel többet, sokkal többet is elérhettünk volna… Egy bajnoki negyedik hely, ennyi jutott nekünk, ez volt a csúcs, pedig érmet is nyerhettünk volna, minél fényesebbet. Nekem is jól ment a védés, rendszeresen szerepeltem az olimpiai csapatban, aztán Mezey György kapitány az angolok elleni Eb-selejtezőn a felnőttválogatottba is berakott. De az élet már csak olyan, hogy egyszer ad, egyszer meg elvesz. Tőlem majdnem mindent elvett, mert a futball volt az életem. Az emlékezetes bundabotrányba kevertek, megvádoltak, három olyan meccs eladásával, amelyből kettőn nem is védtem. Tíz évre tiltottak el, és én azt gondoltam: kész, vége a világnak…” – nyilatkozta a Blikknek.

Kapcsolódó
Óriási balhé után négy piros lappal zárult a Juventus bajnokija
A Salernitana majdnem megviccelte a torinói csapatot.

A büntetését végül két évre mérsékelték, addig átlagmunkásként dolgozott, utána pedig a vasas szerződtette.

De csak néhány meccset kapott, így végül Kaposvárra szerződött, később a Magyar Kábel, és a finn Konskapoet csapataiban védett és 1990-ben végleg visszavonult.

Öt éve majdnem hajléktalanná vált, de a csepeli polgármester és néhány barátja segített rajta.

Eszembe jutott, hogy akár Münchenben is élhetnék, luxuskörülmények között. Mert még az eltiltásom előtt, az utolsó válogatottbeli szereplésem, a belgák elleni 2-2 után, megkeresett a Bayern. Álom volt, ami megérintett. Nem mehettem

– tette hozzá keserűen.

Tavaly súlyos autóbalesetet szenvedett, három hétig élet és halál között lebegett, de felépült, és ahogy mondta, most ismét rátalált a szerelem.

Olvasói sztorik