Magyar foci

Böde miatt kiakadtak a drukkerek, reagált a Paks

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kedden meglepő hírt közölt a Paks labdarúgócsapatának hivatalos honlapja, a klub felbontotta Böde Dániel 2023 nyaráig szóló szerződését. A 35 éves, 25-szörös válogatott játékos összesen 253 mérkőzést játszott a klub színeiben és 60 gólt szerzett, de az idei szezonban két mérkőzésen mindössze 29 perc játéklehetőséget kapott.

Kapcsolódó
Csercseszov: Remélem, hogy hasonló lesz majd a támadójátékunk, mint az Újpest ellen
Az Európa Ligában kell megállnia a helyét a Ferencvárosnak, de az edzője szerint jó támadójátékkal ez is sikerülni fog.

A szurkolók nem hagyták szó nélkül a döntést, és miután néhány hozzászóló azt feszegette, hogy a klub miért nem lép fel gondoskodó szándékkal a csapattól távozó ikonokkal kapcsolatosan, a vezetés közleményben védte meg magát.

„Báló Tamás NB I-es pályafutása után NB III-as pályaedzői feladatot és NB III-as játéklehetőséget kapott volna, Tomi azonban végül gazdasági okokból a Dunaújváros ajánlatát fogadta el.

Bartha Lászlót klubunk segítette új csapathoz, miután az akkori vezetőedzőnk jelezte, nem számol vele az első osztályú keretben. Lacinak továbbá felkínáltuk, hogy labdarúgó pályafutása végén, és az edzői papírok megszerzését követően szeretettel várjuk vissza utánpótlásbázisunkba.

Kulcsár Dávid átigazolásában is tevékenyen részt vettünk, mikor vezetőedzőnk közölte, kevés játékpercet tud ajánlani védőnknek, aki inkább Budapesten szeretett volna letelepedni.

Böde Dániel esetében már hetekkel ezelőtt, mikor csatárunk a vezetőséghez fordult, hogy kevés játékperchez jut, klubunk felajánlotta a csapatmenedzseri feladatokat, továbbá az ahhoz szükséges tanulmányok támogatását. A végső döntést Daninak kell meghoznia.

Minden távozó ikonunktól ünnepség keretében a legnagyobb tisztelettel köszöntünk el

– írta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik