Magyar foci

A Fradi-tábor a magyar himnusz alatt teli torokból saját csapatát éltette

https://www.fradi.hu/
https://www.fradi.hu/

Újpesten évek óta hagyomány, hogy minden hazai bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt lejátsszák, a csapatok, a nézők pedig tisztelettel végighallgatják a magyar himnuszt.

Kapcsolódó
Az Újpest-szurkolók levetették a mezt a focistákkal a Fradi elleni megalázó vereség után
Korábban csak kétszer nyert hat góllal az FTC az Újpest vendégeként, de utoljára 1910-ben fordult elő ilyen.

A vasárnapi derbi, a kiütéssel végződő Újpest-Ferencváros (0-6) előtt is így történt ez: miután a csapatok felálltak a kezdőkörbe, Kristin László, aki már huszonegy éve szpíker a Szusza Ferenc Stadionban, szokás szerint bemondta, hogy „És akkor hallgassuk meg a magyar himnuszt!”.

Ám a Fradi-tábor, a Green Monsters dobokkal és zöld füstbombákkal megerősítve ekkor már teli torokból, rázendített a

Hajrá Ferencváros, ma újra győzni kell, hajrá Ferencváros, zöld sasok harcra fel

– szövegű szurkolói dalukra. És miközben az egész stadion, a csapatok, a nézők, de még a sajtópáholyban a médiamunkások is csöndben, állva hallgatták a himnuszt, a zöld-fehér füstbe burkolódzó ultrák fittyet hányva mindenre, mindvégig bíztatták csapatukat (itt bárki megnézheti, meghallgathatja 11:55-től).

Fontos leszögezni, nem ócsárolták az ellenfelet, szimplán nem vettek tudomást arról az általános szokásjogáról, ha úgy tetszik tiszteletadásról, hogy a himnusz felcsendülésekor csapatszimpátiától függetlenül a világon mindenhol felállnak a népek, és tisztelettel hallgatnak.


Hogyan vélekedsz?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik