Magyar foci

A kispadon ünnepelhette meg gólját a lecserélt kecskeméti csatár

Az újonc Kecskemét hazai pályán 3-1-re nyert a Paks ellen az NB I hetedik fordulójának szombati játéknapján. A lilák ezzel saját közönségük előtt továbbra is veretlenek, három győzelem és egy döntetlen a mutatójuk otthon, a Paks viszont sorozatban másodszor kapott ki.

Teljes volt a fejetlenség a kezdés után a paksiak középpályáján, amelyen gyakorlatilag átrohantak a hazaiak, de nem tudták kihasználni a percekig tartó zavart: előbb Djuranovic hagyott ki egy ziccert, majd Banó-Szabó az általa kiharcolt büntetőt a kapufára rúgta, írta tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
A Fehérvár meggátolta, hogy Kölnbe igazoljon Budu Zivzivadze
A grúz goal.ge azt állítja, a Bundesliga csapat vételi ajánlatot tett, ám a magyar klub azt elutasította.

Waltner Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének már a 10. percben cserélnie kellett, Windecker a helyszíni információk szerint már a bemelegítésnél sem érezte jól magát. A Paks rendezte sorait, de egészen a félidő hajrájáig a Kecskemét futballozott veszélyesebben. A tolnaiaknak a 38. percben egy támadáson belül aztán nagyjából öt gólszerzési lehetőségük volt, végül mégsem ünnepelhettek gólt.

Mindössze két perccel a fordulást követően vezetést szerzett a Kecskemét, a szünetben pályára lépő Katona Bálint tökéletes cserének bizonyult (1-0).

Húsz perccel a befejezés előtt nem mindennapi jeleneteket láthatott a közönség, Banó-Szabó lépett ki a felezővonalnál, kicselezte a kapust is, úgy gurított a kapuba, a játékvezető azonban lest jelzett. A kecskeméti futballistát lecserélték, eközben azonban a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy nem volt lesen, így gólörömét már a kispadnál mutathatta be (2-0).

A Paks a hajrára Sajbán találatával nyílttá tette az összecsapást (2-1), a 88. percben azonban eredményes volt egy másik csere, Szabó Levente is, aki az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd egy csodálatos csellel kapura tört és végül éles szögből nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot (3-1).

A Kecskemét ezzel megnyerte szezonbeli harmadik bajnokiját is, míg a Paks egymás után másodszor kapott ki 3-1-re. A Tolna megyei csapat eddig csak akkor szerzett pontot-pontokat, ha legalább kétszer eredményes volt egy meccsen.

NB I, 7. forduló

Kecskeméti TE – Paksi FC 3-1 (0-0)
Kecskemét
v.: Csonka
Kecskemét: Varga Be. – Szalai G., Szabó A., Belényesi – Katona M. (Szuhodovszki, a szünetben), Nagy K. (Sági, 83.), Vágó, Banó-Szabó (Szabó L., 72.), Zeke – Tóth Ba. (Buna, 92.), Djuranovic (Katona B., a szünetben)
Paks: Rácz – Vas (Sajbán, a szünetben), Lenzsér, Kádár (Szélpál, 72.), Szabó J – Balogh, Haraszti, Windecker (Papp, 10.), Szabó B. (Osváth, a szünetben) – Hahn (Nagy R., 59.), Varga B.
gól: Katona B. (47.), Banó-Szabó (72.), Szabó L. (88.), illetve Sajbán (81.)
sárga lap: Djuranovic (30.), Belényesi (42.), illetve Nagy R. (65.)