Magyar foci

Csak a gázspray állította meg a huligánokat a Vasas-Fradi előtt

MTI / EPA
MTI / EPA
Egy szurkolói oldal információja szerint akadt némi atrocitás a szerda esti, Vasas-Ferencváros mérkőzés előtt. A 24.hu kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy gázsprayt kellett alkalmaznia.

A Hooliganscz1999 Twitter-oldala egy rövid videót osztott meg, amelyhez azt írta, a ferencvárosi szurkolók 80 fős csoportja szeretett volna összecsapni az Újpest-, Vasas- és Békéscsaba-drukkerekből álló riválissal, de a rendőrök megállították őket és gázsprayvel feloszlatták a társaságot.

Kapcsolódó
Hibátlan maradt a Fradi, már nem veretlen az újonc
A Vasas 2009 augusztusa óta nem tudta legyőzni riválisát a Fáy utcában.

A felvételen csak az látszott, hogy a 13. kerületben a Reitter Ferenc és a Futár utca kereszteződésében vonulnak sokan, de messzire nem jutottak, a Futár és Jász utca sarkán (ahol egy iskola, óvoda és bölcsőde is található) már rendőrök várták őket.

Megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot az esettel kapcsolatban, és a BRFK Kommunikációs Osztálya megerősítette a történteket.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vasas-Ferencváros labdarúgó-mérkőzés biztosításában részt vevő rendőrei 2022. augusztus 31-én 18 óra 50 perc körül a XIII. kerület, Futár utca és Jász utca kereszteződésében a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 49. § (1) bekezdés a), illetve b) pontjai alapján vegyi eszközt alkalmaztak egy szurkolói csoport több tagjával szemben.

A gázspray alkalmazására azért volt szükség, mert a mérkőzés előtt a szurkolói csoport tagjai a többszöri rendőri felszólítás és figyelmeztetés ellenére megpróbáltak rátámadni egy másik csoportra. A rendőröknek így sikerült megakadályozni a verekedést.

A mérkőzés biztosítása során más rendőri intézkedésre nem került sor.”

Olvasói sztorik