Magyar foci

„Megijedtek néhány hangos szótól, s tönkretették sokak szórakozását, munkáját” – reagáltak a botrányos kupameccs érintettjei

facebook.com/karancslapujtokse
facebook.com/karancslapujtokse

Megszólaltak a botrányos körülmények között félbeszakadt Karancslapujtő-FC Hatvan mérkőzés legfontosabb résztvevői.

Kapcsolódó

A 34. percben egy beadásnál összefejelt Puporka Richárd a védőjével, valamint a vendégkapussal. Testvére a kapuból megjegyzést tett a játékvezetőre, aki azonban meghallotta és azonnal kiállította. Eközben Sándor Attilát két sárgával, Stark Jánost és Pingiczer Tamást a kispadról piros lappal állította ki a bíró. Öt perc után rendeződtek a viszonyok és folytatódhatott a mérkőzés. Egészen a 72. percig, amikor büntetőt kaptak a vendégek, amire a hazai szurkolótábor agresszívan lépett föl.

„ Kimentem a főrendezőhöz és kértem őket, tegyenek rendet, hogy tudjuk folytatni tovább a mérkőzést. Nem tudták garantálni biztonságunkat, sőt velünk szemben is támadólag, ellenszenvesen léptek fel, így többszöri felszólításom ellenére sem voltak hajlandóak rendet tenni” – közölte a NOOL a bírói jelentést.

„Ha kéri, kiürítjük a partjelző mögötti kerítés szakaszt, vagy egyéb módon koncentráljuk a rendezői erőket. A csapatunk és a falu megpróbálta a futball ünnepévé tenni a kupamérkőzést, a helyi Bozsikos növendékek vezették be a hazaiakat, szólt a MOL Kupa himnusza, megfőtt a pörkölt a harmadik félidőre, közel 300 néző összegyűlt, 90%-uk bízott a csodában, hogy Dávid, a falu legyőzheti Góliátot, a várost.

A három fiatal síp és zászló tulajdonos megijedt néhány hangos szótól, s tönkretette sokak szórakozását, munkáját

– mondta Tóth György, a hazaiak elnökségi tagja a történtekről.

A vendégektől Zoran Spisljak vezetőedző nyilatkozatot, de szűkszavúan csak arra mutatott rá, hogy csapata magabiztosan vezetett a mérkőzésen. A NOOL idézte Romhányi Tamást, a karancslapujtőiek játékos-edzőjét is:

„Végtelenül szomorú és csalódott vagyok, hogy ilyen szégyenletesen ért véget a kupa számunkra. Az egy dolog, hogy olyan játékvezető vezette a meccset, akinek soha többet nem szabadna vezetnie… Négy embert állított ki két perc alatt úgy, hogy nem volt szabálytalanság addig a találkozón. Hozzáteszem, nem ezért kaptunk ki. Azért vagyok nagyon csalódott, mert rendkívül amatőr gólokat kaptunk, annak ellenére, hogy készültünk rá. Ez mellett rendkívül fegyelmezetlenek is vagyunk, ami már tűrhetetlen. Komoly lépésekre van szükség, mert eddig finoman szólva sem nézünk ki jól.”

Az MLSZ fegyelmi bizottsága hétfőn azt közölte, hogy a félbeszakadt mérkőzés végeredményének 5-0-t állapított meg a Hatvan FC javára.

Olvasói sztorik