Magyar foci

A Fradi kalandos útjáról kérdezték Csercseszovot, aki frappáns választ adott

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Megtartotta elutazás előtti sajtótájékoztatóját a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a csütörtöki, Shamrock Rovers elleni Európa Liga-selejtezős párharc visszavágója előtt. A magyar bajnok 4-0-s előnyből várja a dublini összecsapást, azaz karnyújtásnyira van a csoportkörtől, de az orosz edző ennek ellenére is óvatosan nyilatkozott: a meggyőző hazai sikert jó eredménynek tartja, de az idegenbeli meccs 0-0-ról kezdődik, és erre a találkozóra mentálisan és fizikailag is ugyanúgy készültek, mint bármelyik másikra.

Az ír bajnok ellen lépünk pályára, és nagyon nehéz meccsre számítok. Előre nem tudhatjuk, hogy mi történik majd az összecsapáson, de természetesen megvan a tervünk és az elképzelésünk, ennek megfelelően készültünk fel a mérkőzésre

– jelentette ki Csercseszov, aki elárulta, elképzelhető, hogy Dibusz Dénes helyett Bogdán Ádám kezd majd a Ferencváros kapujában, az viszont biztos, hogy a védő Samy Mmaee és Rasmus Thelander, valamint a középpályás Kristoffer Zachariassen még nem lesz bevethető.

Kapcsolódó
A Fehérvár edzője szerint a csapat szerényen kezelte a kölni bravúrgyőzelmet
Michael Boris még intenzívebb játékot, még támadóbb felfogású ellenfelet vár a visszavágón.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Ferencvárosnak a dublini repülőtér humánerőforrás-problémái miatt az ír fővárostól 215 kilométerre található reptéren kell leszállnia, onnan pedig busszal utazik a meccs helyszínére. Csercseszov erről azt mondta, van már tapasztalatuk a hosszú utazásról, miután azeri és kazah ellenféllel is találkoztak, de az edzéseket az előzetesen vártnál hosszabb úthoz igazították. Utána pedig kérdéssel fordult az újságírókhoz:

Kinek van tapasztalata arról, milyen elrepülni Vlagyivosztokba? Repülőút, nyolc óra időeltolódás, miközben másnap már meccs van. Ehhez képest egy írországi utazás az egy sétagalopp

– mondta a volt orosz szövetségi kapitány, aki több orosz klubnál is dolgozott pályafutása során.

A játékosok közül Bogdán Ádám vett részt a sajtótájékoztatón, aki azt mondta, az első meccsen akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna csapata, de így is egészséges előnyt szerzett.

Ettől függetlenül abból indulunk ki, hogy az ellenfelünk a saját közönsége előtt többet akar majd mutatni, mint amire Magyarországon lehetősége volt.

A csütörtök esti egy új meccs lesz, 0-0-ról indul, ezért most ennek a feladatnak a megoldására készülünk” – mondta Bogdán, aki hozzátette, kapusként neki minden összecsapáson arra kell számítania, hogy sok kapura lövés és támadás lesz, és ez most sincs másképp.

A Shamrock Rovers-Ferencváros EL-selejtező visszavágó csütörtökön 21 órakor kezdődik.

Olvasói sztorik