Magyar foci

„Ez egy más szint” – Ádám Martin szerint pörgősebb a dél-koreai liga, mint az NB I

Ádám Martin szerint jó ütemben halad beilleszkedése az Ulszan Hyundai labdarúgócsapatánál, amelynél szerinte képes lehet annyit fejlődni, hogy még egy fokkal feljebb lépjen. A válogatott támadó a nyáron Paksról, az élvonal gólkirályaként igazolt a dél-koreai bajnokságban listavezető együtteshez.

Nem telt még el sok meccs, de látom, ez egy más szint

nyilatkozta a közmédiának a játékos, akinek a nyári klubváltáskor célja volt, hogy olyan csapatba igazoljon, amelyik dominál a meccsein, ami szintén teljesült.

Kapcsolódó

Elárulta azt is, miben látja a legnagyobb különbséget a dél-koreai bajnokság és az NB I között: „Nagyon pörögnek. Mind edzésen, mind a mérkőzésen” – fejtegette, még fel kell vennie a ritmust, tette hozzá. Reményei szerint a csapat sikeres szereplése mellett ő is képes lesz még fejlődni, különösen erőnlétileg.

Amennyiben itt jól sikerülnek a dolgaim, akkor lesz még egy lépés feljebb a karrieremben. Meglátjuk, hogy sül el ez a dolog

– nyilatkozta a 27 éves futballista.

A támadó pályafutása során először játszik légiósként, így nem tudta, mi vár rá külföldön. Ráadásul a már javában zajló dél-koreai bajnokság közben érkezett új csapatához. Kiemelte: csapattársai jól fogadták, viszont a beilleszkedését még közel sem tekinti véglegesnek.

Ádám Martin szombaton második mérkőzésén lépett pályára az Ulszan Hyundaiban, és először volt eredményes. A csatár góllal és gólpasszal járult hozzá a Tegu felett aratott 4-0-s hazai győzelemhez.

„Négyen vagyunk külföldiek a csapatban, mindannyian támadók, nyilván tőlünk várják a befejezéseket, a gólpasszokat, a gólokat, hogy a különbséget jelentsük. Ezen a meccsen pont mind a négyen rúgtunk gólt, ami jó dolog” – mondta.

Éllovas csapatának egyértelműen a bajnoki aranyérem megszerzése a cél és a kupagyőzelem, utóbbitól elődöntősként már karnyújtásnyira van.

Olvasói sztorik