„Ez benne van a fociban” – játékos és edző szólalkozott össze, tömegjelenet az NB I-ben

Kicsit elszabadultak az indulatok a Vasas és a Paks 2-2-es döntetlennel véget ért bajnokiján. Így reagáltak a főszereplők.

2-2-es döntetlent játszott egymással a Vasas és a Paks az NB I 2. fordulójának nyitómérkőzésén, egy olyan találkozón, ahol a kezdőben és a kispadon is egytől egyig magyar játékosok szerepeltek a csapatokban. Viccesen akár azt is mondhatnánk, hogy ebből kifolyólag nem voltak nyelvi korlátai annak a tömegjelenetnek, amely a rendes játékidő letelte után tört ki.

Kapcsolódó
Hiába a korábbi gólkirályok villanásai, második meccsén sem tudott nyerni a Vasas
A Paks elleni meccs hosszabbításában hatalmas kakaskodás tört ki egy nem túl szerencsés becsúszás miatt.

A svájci és szerbiai légióskodást követően az NB I-be visszatérő Holender Filip iramodott meg egy a kelleténél hosszabb passz után, becsúszva próbálta bent tartani a labdát a pályán. Nem járt sikerrel, ráadásul rácsúszott a paksiakat irányító Waltner Róbert lábára. Szó szót követett, majd a két csapat játékosai lökdösődni kezdtek, ment a duma is rendesen, a játékvezető, Pillók Ádám végül a a balhét kirobbantó két főszereplőnek, valamint Sajbán Máténak is kiosztott egy sárga lapot.

Ez benne van a fociban. Mindenki kicsit ideges volt, de nincs semmi extra. Nincs harag, mindenki nyerni akar

mondta a meccset követően a 16-szoros válogatott Holender a Nemzeti Sportnak, aki a találkozó alapján nagy erősítése lehet majd az újonc Vasasnak, gólja és gólpassza volt, valamint a VAR még el is vett tőle egy találatot, jogosan, mert kézzel is beleért a labdába.

A csakfoci.hu cikke szerint a meccset követő sajtótájékoztatón Waltner Róbert is beszélt az incidensről.

„Felesleges arról beszélni, hogy mi volt a végén. Nem léptem be a pályára, az oldalvonalon kívül értem labdához, nem zavartam a játékost, még át is ugrottam, hogy ne ütközzünk.

Azt nem értem, hogy miért lett ilyen kakaskodás belőle, semmi értelme nem volt. Nem azt csináltam, mint Mourinho, hogy beléptem a pályára és megállítottam a játékot

– mondta a paksiak edzője.

A Paks eddig négy pontot szerzett, míg a Vasas két döntetlennel áll egyelőre.