Magyar foci

„Klubjukra és Szeged városára is szégyent hoztak” – az MTK feljelentette az antiszemita rigmusokat éneklő szurkolókat

mtkbudapest.hu
mtkbudapest.hu

Az MTK labdarúgócsapata ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen, adta hírül a klub csütörtökön.

Kapcsolódó
„Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” – skandálták az MTK ellenfelének szurkolói
A mérkőzést megnyerte ugyan az MTK, de nem múlt el atrocitás nélkül az első bajnoki.

Ahogyan arról a 24.hu is beszámolt, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen kiabálták a vendégek drukkerei a azsidóbűnözésről. Az esetről egy videó is készült, amelyet egy rabbi osztott meg Facebook-oldalán.

„Az MTK Budapest labdarúgócsapata elfogadhatatlannak tart minden antiszemita és rasszista megnyilvánulást, bármilyen kisebbség elleni gyűlöletbeszédet, félelemkeltést. Tiltakozunk az érintett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése ellen, akik esetenként már a mérkőzés alatt is elfogadhatatlan rigmusokat skandáltak. Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, és az MTK családja nevében minden jóérzésű honfitársunkat arra kérjük, vállaljon szolidaritást velünk.

Szurkolóik elfogadhatatlan viselkedése miatt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballklub együttműködését kérjük abban, hogy a klubjukra és Szeged városára is szégyent hozó, érintett szurkolókat, saját hatáskörükben, a jogszabályok adta keretek között felelősségre vonják annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset

– írta a másodosztályú klub.

Cikkünk megjelenéséig sem az MLSZ, sem a szegedi labdarúgócsapat nem reagált az eseményekre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik