Magyar foci

Elhagyta Oroszországot, megvan a hatszoros magyar válogatott védő új csapata

lask.at
lask.at

Kecskés Ákos az osztrák élvonalban szereplő LASK csapatában folytatja pályafutását, a linzi klub ezt csütörtökön jelentette be a hivatalos oldalán. A 26 éves, hatszoros magyar válogatott játékos 2026 nyaráig szóló megállapodást írt alá.

Az LASK egy tradicionális csapat nagyra törő tervekkel, amely már az európai porondon is nevet szerzett magának az elmúlt években. Tetszik a klub útja, nagyon reményekkel várom, hogy én is a részese legyek ennek

– nyilatkozta a játékos, akiről a sportigazgató, Radovan Vujanovic azt mondta, hogy a vezéralkata miatt is esett rá a választásuk, míg a vezetőedző, Didi Kühbauer arról beszélt, hogy Kecskés már komoly tapasztalatot szerzett külföldön, ezzel pedig nagy segítségükre lehet és mélyíti a lehetőségeket védőposzton.

Kapcsolódó
„Minden labdáért meg fogok küzdeni” – Újpesten lesz először légiós az olasz támadó
A 23 éves játékos elsősorban a szélen szeret játszani és imádja az egy az egy elleni játékhelyzeteket.

Kecskés Ákos korán Atalanta utánpótlásába került, az olaszok pedig többször is kölcsönadták, megfordult Újpesten, a lengyel Termalicánál és a Kielcénél is. 2018-ban leigazolta őt a svájci élvonalban szereplő Lugano, amelynek színeiben az Európa Ligában is pályára léphetett.

2021 nyarán igazolt Nyizsnyij Novgorodba, és ugyan még ebben a szezonban is volt egy mérkőzése az orosz csapatban, az orosz-ukrán háborús helyzet miatt hozott FIFA-szabály alapján kérte a klubot, hogy függesszék fel az év végéig szóló szerződését.

Ami az LASK-t illeti, 2020-ban nyolcaddöntőig jutott az Európa Ligában, a rá következő szezonban is eljutott a csoportkörig a sorozatban, míg legutóbb a Konferencia Ligában szerepelt és bejutott a legjobb tizenhat közé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik