Krizsán Csaba / MTI
Magyar foci bajnokok ligája

A Slovannál nem szeretnék, ha a Fradi ellen megismétlődne a 30 évvel ezelőtti balhé

A Slovan Bratislava szerint az elmúlt évtized legnagyobb párharca vár az együttesre a Ferencváros elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőben.

A Ferencváros a honlapján közölte, hogy a BL-selejtező második fordulójának első felvonását jövő szerdán 20 órakor rendezik a budapesti Groupama Arénában, míg a pozsonyi visszavágót a szlovák klub weboldala szerint július 27-én, szerdán 20.30 órától játsszák.

Utóbbi találkozóval kapcsolatban óriási érdeklődésről számoltak be, majd hozzátették, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra, mert nem szeretnék, ha megismétlődne az 1992-es eset. Emlékeztettek: a két együttes akkori összecsapásán sok vendégszurkoló keveredett a hazai nézők számára fenntartott részre – a 36 ezres stadion nagyjából negyedét fradisták töltötték meg, köztük sokan felvidékiek –, ami konfrontációt eredményezett.

Bár a konfrontáció meglehetősen finom szóhasználat a szlovákok részéről, mivel a 4-1-es Slovan-győzelmet hozó meccsen fekete álarcos kommandósok gumibottal verték a lelátón a Fradi-drukkereket.

A mostani párharcra a Slovannál szombatig bezárólag zárt körben kezdik meg a jegyek eladását – azokat értesítik először, akik a közelmúltban vásároltak bérletet vagy jegyet, és elektronikus úton elérhetik őket –, hogy csapatuknak minél nagyobb támogatást biztosítsanak a mérkőzésen, és ezzel is növeljék a biztonságot.

A pozsonyi találkozóra a jegyek négy kategóriában 12-30 euróba (4920-12 300 forintba) kerülnek, míg a bérleteseknek 10-24 euróba. A VIP-jegyekért két kategóriában 130 és 200, illetve 104 és 160 eurót kell fizetni.

A selejtező első körében a Ferencváros a kazah Tobol Kosztanaj, míg a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava a grúz Dinamo Batumi együttesét búcsúztatta.

Kapcsolódó
Szögletből rúgott góllal jutott tovább a Fradi BL-ellenfele a 123. percben
Elképesztő végjátékkal jutott tovább a Slovan Bratislava.

A főtáblára kerüléshez négy párharcot kell nyerni, a magyar és a szlovák csapat ebből egyet-egyet vett sikerrel.