Magyar foci

Nikolics ingyen sem kellett a gólerős csatárt kereső Legiának

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lengyel sajtóértesülés szerint Nikolics Nemanja ügynöke egy hónapja felvette a kapcsolatot a válogatott csatár egykori klubjával, a Legiával, ám a varsóiak nemet mondtak az esetleges újabb szerződtetésre.

Kapcsolódó
Hatalmas elismerést kapott Németországban két magyar labdarúgó
Dárdai Pál és Király Gábor is bekerült a Hertha BSC labdarúgóklub álomcsapatába, melyet a Bild című német napilap állított össze.

A fehérvári klub június elején jelentette be, hogy nem ajánlott új szerződést a klub gólrekorderének. Nikolics összesen 314 meccset játszott a fehérváriaknál, és 164 gólt szerzett, háromszor volt NB I-es gólkirály a Fehérvár játékosaként (2010: 18 gól, 2014: 18 gól, 2015: 21 gól), és a klub színeiben összesen 117 alkalommal volt eredményes az élvonalban, ami szintén klubcsúcsnak számít.

Az Interia.pl információja szerint a játékos képviselője és a lengyel klub egy hónapja kapcsolatba került egymással, de a Legia – Jacek Zielinski sportigazgatóval egyeztetve – megköszönte a menedzser ajánlatát.

A lengyel sajtó igazán nem a visszautasítás miatt értetlenkedik, hanem azért, mert a varsói klub továbbra is gólerős csatárt keres. Pedig nem tétlenkedtek a vezetők, hiszen a posztra eddig hárman is érkeztek: Makana Baku (Göztepe), Pawel Wszolek (Union Berlin) és Blaz Kramer (FC Zürich).

Nikolics 2015 nyarától másfél évig játszott a Legiában, 86 mérkőzésen 55 gólt szerzett és 11 gólpasszt jegyzett. Nyert két bajnoki címet és egy Lengyel Kupát nyert, valamint játszott a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában. A 2015-16-os szezonban a bajnokság gólkirálya és a liga legjobb csatára és játékosa lett.

A hírek szerint az elmúlt hetekben a La Ligába visszatérni vágyó Málagával tárgyalt, a spanyol klub azonban végül a 41 éves Rubén Castro mellett döntött. Az Interia.pl úgy tudja, Nikolicsot magyar és ciprusi klubok hívják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik