Magyar foci

Marco Rossi: Ha Martin rendszeresen játszik és jó teljesítményt nyújt, számíthat a meghívóra

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ádám Martin hétfőn hivatalosan is a dél-koreai bajnokság listavezetőjéhez, az Ulaszan Hyundaihoz igazolt Paksról.

Kapcsolódó

A váltás sok rajongó számára csalódást keltett, mivel a magyarok inkább egy erős európai bajnokságban szerették volna látni. A válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi azonban nem aggódik a váltás miatt és továbbra is be akarja hívni a csatárt,

Kezdjük a legfontosabbal: ha Martin rendszeresen játszik az Ulszan Hyundaiban és jó teljesítményt nyújt, továbbra is számíthat a meghívóra.

Nyilván jobb lett volna, ha egy olyan, az NB I-nél szintén erősebb bajnokságban folytatja, amely Európában van, de még véletlenül sem gondolom visszalépésnek az ázsiai szerződését, sőt, szerintem egy lépést tett előre. A dél-koreai bajnokság elég erős, a tempó és a színvonal magas, jó játékosok futballoznak ott. Martin a listavezetőhöz igazol, olyan csapathoz, amely a meccsein dominál, folyamatosan támad – ez kedvezhet neki”

– kezdte az elemzést a Nemzeti Sportnak Rossi.

Az olasz szakember arra is kitért, hogy az egyedüli aggodalma a transzferrel kapcsolatban, hogy sokat kell majd utazni a válogatott meccseire a támadónak. Mivel azonban eddig élt a lehetőséggel, mindenképp számításban marad majd a továbbiakban is.

„Most jött el az ideje annak, hogy próbára tegye magát külföldön. Részemről tényleg rendben van ez a váltás. Amit Dél-Koreában megtapasztal, a fejlődését szolgálhatja, aminek a válogatottban is hasznát vehetjük. A nemzeti együttesben is lépésről lépésre halad előre, a legutóbbi mérkőzéseken kifejezetten jól szállt be, Angliában két gólpasszal és remek megmozdulásokkal vétette észre magát.

Martin élt az eddigi bizalommal, vele nőttek a variációs lehetőségeink, úgyhogy ha Dél-Koreában is hozza a jó formáját, a jövőben is várhatja a meghívót!”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik