Magyar foci

Kubatov: Az ország legjobb fociját a Fradi játssza, ha mi nem lennénk, a magyar foci sem ilyen lenne

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A magyar válogatott is akkor szerepel jól, ha a Fradinak is jól megy, mondta az FTC elnöke, Kubatov Gábor.

A Ferencváros első embere a Demokratának adott interjút, amelyben részletesen kitért arra, miért fontos a magyar futball számára, hogy a bajnoka is erős legyen.

Bajnokként nyugodtan kijelenthetem: az ország legjobb fociját a Fradi játssza. Ha mi nem lennénk, a magyar foci sem olyan lenne, amilyen most. Az FTC inspiráló, mindenki hozzánk akar felzárkózni, minket akar legyőzni. Meg lehet nézni:

ha a Fradi nem szerepel jól a magyar bajnokságban, akkor a magyar labdarúgó-válogatottnak sem megy annyira. A klub- és a nemzeti érdek tehát nemcsak megfér egymás mellett, össze is függ.

Ugyanakkor persze arra is törekednünk kell, hogy legalább egy-két magas színvonalon játszó magyar játékos mindig legyen a csapatunkban”

– közölte Kubatov.

A Fradi elnöke arról is beszélt, hogy a bajnoki cím megszerzése mindig a legfontosabb feladat, mivel csak azzal van esély a Bajnokok Ligájában indulni. Erről elmondta, nem volt könnyű feladat az elmúlt időszakban, mert két edzőváltáson is átesett a csapat, de a cél így is változatlan.

„A nehézségek ellenére a mi hátterünkkel, közönségünkkel, szakmai stábunkkal elvárható volt a bajnoki cím. Annak ellenére mondom ezt, hogy egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a miénk a legnagyobb büdzsé a bajnokságban. Az új bajnoki szezon kapcsán sem tudok másra gondolni, csak arra, hogy nyerjük meg a sorozatot. Persze itt is vannak új célok. Jó lenne egyszer veretlenül az élen végezni.”

Kubatov elmesélt egy vicces anekdotát is, a csapat hátvédje, Pászka Lóránd a Magyar Kupa megnyerése után elaludt a csapatfotózásról. Kifizette a bírságot, az ügy pedig lezárult, az FTC elnökének még imponált is, hogy ilyen élettel teli a futballista, amellett, hogy a munkába is beleáll.

„Csak azért, mert valaki magyar, nem lehet a keret tagja, előbb bizonyítson. Dolgozzon többet, ügyeljen minden részletre, étkezzen megfelelően, tartsa be az edzői utasításokat. Pont az a problémám a mostani hazai futballistagenerációval, hogy

nagyon keveseknél látom ezt az alázatot, a szorgalmat. Tessék példát venni Pászka Lórándról!”

Olvasói sztorik