Magyar foci bajnokok ligája

Dibusz a Fradi BL-meccséről: Ismerjük el, sokkal több nem volt most ebben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar bajnok Ferencváros egy felejthető mérkőzésen elért 0-0-s döntetlennel kezdett a Bajnokok Ligája-selejtezőben a kazah Tobol otthonában. Dibusz Dénes, a magyar csapat kapusa a Nemzeti Sportnak nyilatkozva úgy értékelt, rendesen feltérképezték az ellenfelet, nem is érte őket meglepetés, mégsem tudtak olyan markáns futballal előrukkolni, ami győzelmet ért volna.

Kapcsolódó
„Örülünk, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést"
A Ferencváros nem elégedett a döntetlennel, de pozitívumokat is találtak a vezetők.

„Voltak nehezítő körülmények, de azért jobb teljesítményt vártunk önmagunktól. Azt azért hadd tegyem hozzá, nem magyarázatképpen, csak a tények kedvéért, hogy amíg nekünk ez volt hosszú idő és egy betegségekkel tarkított felkészülés után az első tétmérkőzésünk, ennek az egyébként is erős kazah csapat hazájában javában zajlik a bajnokság, amelyben ráadásul fordulóról fordulóra javul a formája.

A mérkőzést látva, a játék képét figyelembe véve ismerjük el, sokkal több nem volt most ebben a találkozóban…

– magyarázta Dibusz, aki azt is elárulta, hogy Kazahsztánban is az itthoni időszámításhoz próbáltak alkalmazkodni, így ott hiába múlt el éjfél, még nem mehettek lefeküdni. Hozzátette, hogy a visszavágón már a riválisnak kell megküzdenie az időeltolódással.

Úgy érzi, hogy csapata nem találta meg azokat a réseket, ahol fel lehetett volna törni a hazaiak védelmét. Viszont a Fradinak sem nagyon volt helyzete egy korai ziccert leszámítva. Úgyhogy a visszavágón ennél többet vár a csapatától Dibusz, mert a cél a Bajnokok Ligája-, vagy legalább az Európa Liga-főtábla.

Olvasói sztorik