Magyar foci

Újraéledhet a népstadionbeli kettős rangadók emléke

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség támogatja a kettős rangadók felújítását, és úgy tűnik, a négy fővárosi klubnak sem lenne ellenére, ha ismét rendeznének ilyen csatákat a Puskás Arénában.

Kapcsolódó
Magyarok külföldön: BL-ben szereplő tanítványai vannak, itthon még akadémiai edző sem lehetne
Vissza-visszatérő sorozatba kezd a Ziccer: olyan magyar futballszakembereket mutatunk be, akik jelentősebb futballmúlt nélkül küzdötték fel magukat olyan szintre, hogy külföldön vált piacképessé a tudásuk. Első vendégünk Militár Iván.

„Az MLSZ már hetekkel ezelőtt elkezdte az egyeztetést a klubokkal és a Puskás Arénával a kettős rangadó lehetőségéről, és mindegyik fél nyitott volt az ötletre. A sorsoláson mindenesetre megteremtettük a lehetőséget arra, hogy felidézhessük a kettős rangadók hagyományát, ugyanakkor sok a nyitott kérdés, ezekre később kell megtalálni a válaszokat” – nyilatkozta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Nemzeti Sportnak.

A sportnapilap megkérdezte a klubokat is, hogy támogatják-e az ötletet. A Vasas   egyértelmű igennel válaszolt, a Ferencváros is támogatja a javaslatot, de még sok kérdésre megoldást keres. Az Újpest FC nem reagált, a Bp. Honvéd pedig közölte: „A versenyszervezés a Magyar Labdarúgó Szövetség hatásköre, de minden olyan döntést támogatunk, amely népszerűsíti a magyar labdarúgást, és a szurkolóknak is előnyös.”

A tervek szerint egy ilyen kettős rangadó esetén a bevételt a két hazai csapat között osztaná meg a szövetség.

A sorsolás szerint három játéknapon is lehetne kettős rangadó

6. forduló (2022. augusztus 31.)
Honvéd – Újpest
Vasas – Ferencváros

 

17. forduló (2023. január 28.)
Újpest – Honvéd
Ferencváros – Vasas

 

28. forduló (2023. április 22.)
Honvéd – Újpest
Vasas – Ferencváros

Olvasói sztorik