Magyar foci bajnokok ligája

„Nem félünk a Fraditól” – a bajnokság fontosabb a riválisnak, mint a BL

fctobol.kz
fctobol.kz

Szerdán a kazah Tobol vendégeként elkezdi a Bajnokok Ligája-selejtezőt a magyar bajnok Ferencváros is. A találkozó kapcsán nyilatkozott a kazah együttes csapatkapitánya, aki elsőre talán meglepő, de összességében teljesen érthető nyilatkozatot adott. Aszhat Tagibergen ugyanis azt mondta a Prosportnak:

Természetesen a Bajnokok Ligája egy különleges sorozat, a Ferencváros pedig egy rendkívül erős csapat. Tiszteljük ellenfelünket, de egyáltalán nem félünk tőle

mondta a játékos, aki azt is elmondta, csak ezen a héten kezdtek el fókuszálni a Fradira, mert a bajnokikra összpontosítottak, amit fontosabbnak tartanak a BL-selejtezőnél.

Kapcsolódó
Üres kalóriák a transzfercirkuszban: miért őrül meg a világ az átigazolási pletykákért?
Miért lett egy fiatal olasz újságíró, Fabrizio Romano a transzferinformációk királya és miért őrül meg a közönség a pszeudoeseményekért? Veszítenénk bármit, ha nem lennének átigazolási pletykák?

A Tobol története során másodszor nyerte meg 2021-ben a kazah bajnokságot. Ugyan az elmúlt bő tíz évben több alkalommal is szerepelhetett valamely európai kupa selejtezőjében, nem mondhatni, hogy túlzottan sikeres lenne, mindössze két párharcot nyert meg a közelmúltban, azaz messze volt a csoportkörtől. Ráadásul jelenleg a kazah pontvadászatban csak a negyedik helyen 15 fordulót követően, igaz jól mutatja, mennyire szoros jelenleg a bajnokság, hogy csak két ponttal van elmaradva az éllovas Asztana mögött.

A szerdai, Ferencváros elleni mérkőzés 16 órakor kezdődik majd, a visszavágót július 13-án rendezik. A párharc győztese a szlovák Slovan Bratislavával, vagy a grúz Dinamo Batumival találkozik a második fordulóban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik