Magyar foci

A Loki klubigazgatója bejelentette, hogy Dzsudzsák marad Debrecenben

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Pénteken sajtótájékoztató tartott az NB I-ben szereplő Debrecen, melyen bemutatkozott az új vezetőedző, Joao Janeiro, valamint az új klubigazgató, az örmény Hayk Hovakimyan is. A legfontosabb bejelentések az alábbiak voltak:

  • emelkedik a klub költségvetése (azt nem közölték, mekkora összegre),
  • még alakul a játékoskeret kialakítása, jövő héttől várhatóak bejelentések,
  • de az biztos, hogy 35 éves, 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs, akinek a nyáron lejárt az előző szerződése, marad, és ő lesz továbbra is a csapatkapitány.
Kapcsolódó
Hatalmas változások Debrecenben: új tulajdonos és új edző érkezett
Egy örmény befektetői csoport látott fantáziát az NB I hetedik helyén záró klubban.

Az NB I előző idényét a hetedik helyen záró Debrecenben a napokban jelentették be, hogy új tulajdonos érkezik az előrelépés érdekében, új befektető megtalálása után a klub elköszönt Szabó Péter eddigi igazgatótanácsi elnöktől, Ábrók Zsolt eddigi cégvezetőtől, Tőzsér Dániel sportigazgatótól, illetve Joan Carrillo vezetőedzőtől. Az igazgatótanács új elnöke Ike Thierry Zaengel, akinek fő szakterületei a szálloda-, a szórakozató-, a média-, illetve a sportipari befektetések.

Az új tulajdonos már megvásárolta a klub részvényeinek 13 százalékát, hamarosan megveszi a DVSC Egyesület részét is, így rövid időn belül többségi tulajdonossá válhat, azonban a város nem kívánja értékesíteni a részvényeit, mintegy 25 százalékban ezután is tulajdonos marad. Ugyanakkor megvan a lehetőség arra is, hogy ha a kitűzött tervek netán nem teljesülnek, a részvények névértéken visszavásárolhatók.

Olvasói sztorik