Magyar foci

Felfüggesztették a győri focicsapat edzőjét, miután fia másik klubhoz írt alá

Eto.hu
Eto.hu

A Zalaegerszeg június 21-án jelentette be a honlapján, hogy leigazolta az U17-es válogatott Klausz Milánt. A fiatal középcsatár az előző idényben a Győr NB II-es csapatában két, az NB III-as gárdában négy gólt szerzett, és Dragóner Attila, a ZTE sportigazgatója azt mondta róla, hogy benne látták a legnagyobb potenciált a korosztályában, és szeretnék minél előbb beépíteni az első csapatba.

A Kisalföld azt írja, Klausz Milánnak a Győr már egy ideje profi szerződést ajánlott, de mivel fiatalkorú játékosról van szó, az aláíráshoz szülői beleegyezésre lett volna szükség. Klauszék halogatták a szerződés aláírását, majd az ügynek az lett a vége, hogy a Zalaegerszeg igazolta le. A Kisalföld azt írja, Klausz ingyen került a ZTE-hez, és ezáltal a győri klub valószínűleg jelentős bevételtől esett el.

Az ügynek az ad érdekes színezetet, hogy a Győr NB II-es csapatának edzője Klausz László, az ifjú tehetség édesapja.

Illetve pontosítunk, már csak volt edzője, mivel a Győrnél fia átigazolása után felfüggesztették.

„A nyilvánosságra került események következtében a klubvezetés és a vezetőedző közötti bizalom visszafordíthatatlanul megromlott, így Klausz Lászlót azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, ennek értelmében már nem látja el a felnőttcsapat vezetőedzői feladatait” – derült ki a Győr közleményéből.

A korábbi 27-szeres válogatott Klausz – aki játékosként két idényt töltött az ETO-nál – tavaly nyáron lett a Győr edzője, a csapat a 7. helyen zárt az NB II-ben, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig jutott, ott kapott ki a későbbi győztes Ferencvárostól.

A Rangadó megkereste Klausz Lászlót, aki azt mondta, hogy a felfüggesztése miatt nem nyilatkozhat a klubbal kapcsolatos ügyekben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik