Magyar foci

Átgázolt NB II-es ellenfelén, kupadöntős a Ferencváros

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Ferencváros hozta a papírformát és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, miután a szerdai elődöntőben 4-1-re nyert a másodosztályú Győr otthonában. Az NB I-ben magabiztosan vezető FTC-nek így megvan az esélye, hogy duplázzon a szezonban.

Miután a mérkőzés első perceiben a győriek hét védővel egy vonalban várták a ferencvárosi támadásokat, nagyjából sejteni lehetett, milyen első félidőre lehet számítani. Mindezek után a 23. percig tartott, mire a Fradi meg tudta szerezni a vezetést, Boli volt eredményes, majd szűk tíz perccel később Zachariassen fejjel megduplázta az előnyt. A szünetig tovább nőhetett volna a különbség, de addig már kihúzta az ETO.

A második játékrész elején aztán már nem tudott felszabadítani a Győr, Tokmac egy labdaszerzés után passzolt Bolihoz, a csatár második gólját szerezte. A 67. percig kellett várni, mire a hazaiak először kaput találtak, de Dibusz védett. A 73. percben a magyar válogatott kapus is tehetetlen volt, Bacsa egy szabadrúgás után fejelt a kapuba.

Ez volt a Magyar Kupa mostani kiírásában az eső alkalom, hogy gólt kapott a Ferencváros.

A végeredmény a 78. percben alakult ki, amikor a menteni igyekvő Liptákról a saját kapujába pattant a labda. Röviden úgy lehetne összefoglalni, látszott, hogy az NB I listavezetője az NB II 11.-jével játszott.

Kapcsolódó
Szétesett az Újpest, nem lesz budapesti derbi a kupadöntőben
A Paks története során először jutott be a MOL Magyar Kupa döntőjébe.

A 23-szoros kupagyőztes Fradi majd az elődöntőben az Újpestet legyőző Pakssal találkozik. Utóbbi csapat először játszhat az aranyért. A döntőt május 11-én rendezik a Puskás Arénában.

A lelátón egyébként volt cigányozás, huhogás, a hangosbemondóból már az első percekben sportszerű szurkolásra szólították fel a drukkereket.

Magyar Kupa, elődöntő

ETO FC (NB II)-Ferencvárosi TC 1-4 (0-2)

 

ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Kiss M. (Bacsa, 62.), Csonka, Lipták, Forgács – Tuboly (Klausz, 77.), Toma, Vitális (Berki, 62.) – Farkas B. (Hanzli, 77.), Óvári (Vernes, 62.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Somalia, Blazic (Kovacevic, 56.), S. Mmaee, Pászka – Esiti, Loncar (Besic, 74.) – Zachariassen, Auzqui (Laidouni, 56.), Nguen (Marin, 64.) – Boli (Bassey, 74.)

 

gólszerzők: Bacsa (73.), illetve Boli (23., 52.), Zachariassen (32.), Lipták (78., öngól)

sárga lap: Vernes (84.), Csonka (92.), illetve Somalia (72.), Laidouni (83.)

Olvasói sztorik