Magyar foci

Nem hatotta meg a kétmillió eurós Fradi-ajánlat a román klubvezért

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hárommillió eurót kért a válogatott csatár Florin Tanase átigazolásáért Gigi Becali, a román FCSB labdarúgócsapatának tulajdonosa, aki azt állítja, a legnagyobb kérő Ferencváros csupán kétmilliót ajánlott.

Kapcsolódó
Korábbi Fradi-kedvenccel erősített a ZTE
Ricardo Moniz munkáját Julian Jenner fogja segíteni.

„Azóta nem érkezett ajánlat érte, arra a kétmilliósra nemet mondtam. De már nem akarok eladni senkit, focizni akarok és bejutni egy európai kupasorozat csoportküzdelmeibe” – nyilatkozta.

Tanase – aki eddig 14 alkalommal lépett pályára a román válogatottban – 2016 szeptemberében érkezett az FCSB-hez, a piros-kék mezben eltöltött 6 év alatt 225 tétmérkőzésen 82 gólt szerzett és 28 gólpasszt adott.

Igazán az előző két bajnoki szezonban ontotta a gólokat: tavaly 24, a most befejeződött idényben pedig 20 találatával volt a legeredményesebb.

A Gazeta Sportulor a hónap elején azt írta, Becali 3 millió eurót kért a Fraditól, ám ezt az összeget a magyarok nem voltak hajlandók kifizetni.

Az üzletember, aki odajött tárgyalni, azt mondta, hogy 2 millió eurót adna. Akkor azt mondtam, oké, adjon kétmilliót most és még egy milliót bármikor, ha bejut a csapat az európai kupákba.

Mert így biztos lehetek benne, hogy 3 milliót kapok” – mondta akkor Becali.

A lap szerint a ferencvárosiak 30-35 ezer eurós fizetést adtak volna Tanasének, de a játékos ennél magasabb, havi 50 ezer euró körüli összegre vágyott.

Olvasói sztorik