Vasasfc.hu
Magyar foci

Kisvárdáról és Kispestről igazolt rutinos játékosokat a Vasas

Az élvonalba feljutó Vasas bejelentette Dombó Dávid és Baráth Botond leigazolását.

A 11-szeres válogatott Baráth a Honvédtól érkezik, amellyel 2017-ben bajnok, 2013-ban pedig bronzérmes lett az NB I-ben. A 30 éves védő az előző idényben 15 bajnokin lépett pályára a bennmaradást az utolsó fordulóban bebiztosító kispestieknél.

Dombó pályafutása során megfordult a Vácban, a Haladásban, a Mezőkövesdben és a Kisvárdában, utóbbi csapatban alapembernek számított az előző idényben, amelyben az ezüstérem megszerzésével története legjobb eredményét érte el a klub.

A Vasas Baráthtal és Dombóval is 2025. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

„A kapusposzton és a védelemben is folytatjuk csapatunk megerősítését az NB I-es bajnokságra. Mindkét érkezőnk jelentős élvonalbeli tapasztalattal, válogatott képességekkel és megfelelő karakterrel rendelkezik. Az új igazolásokkal a csapaton belüli posztonkénti versenyt szeretnénk tovább erősíteni. A szerződéskötések során ezúttal is fontos szempont volt, hogy mindkét játékos szabadon igazolható, motivált és rendelkezik az általunk keresett személyiségjegyekkel.

Biztosak vagyunk benne, hogy a ránk váró kemény és hosszú szezonban meghatározó lehet az is, hogy az öltözőben növekedjen a kipróbált, komoly csatákban edződött játékosok száma. Kettejük érkezésével összesen 300 NB I-es mérkőzés tapasztalata kerül be az öltözőbe, ami fiataljaink számára is ösztönző és egyben komoly segítség is lehet

– nyilatkozta Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója, hozzátéve, hogy még további igazolásokat terveznek. Az angyalföldiek korábban már megszerezték Novothny Somát és Géresi Krisztiánt.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.