Magyar foci

A Fradi korábbi edzője visszatérhet az NB I-be

ANDREAS GEBERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ANDREAS GEBERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Ricardo Moniz lehet az NB I-ben szereplő Zalaegerszeg következő vezetőedzője (a lap úgy tudja, Lipcsei Péter szerződtetése is felmerült). Ezt erősítheti meg Végh Gábor klubelnök szezonértékelő nyilatkozata is, amiben azt mondta:

Közel vagyunk a megállapodáshoz egy jó nevű, külföldi vezetőedzővel, akivel szóban már meg is egyeztünk, és reményeim szerint a felkészülést már vele fogjuk elkezdeni

idézi a klubhonlap Véghet.

Az 57 éves Moniz 2012 augusztusa és 2013 devembere között volt  Ferencváros edzője, 45 mérkőzésen irányította a csapatot, ezeken 20 győzelem, 12 döntetlen és 13 vereség volt a Fradi mérlege. Később megfordult Lengyelországban, Németországban, Angliában, hazájában, Hollandiában, Dániában és Szlovákiában is. Jelenleg a Hamburgnál képességfejlesztő edző.

A klubelnök köszönetet mondott a szezon hajrájára beugró Molnár Balázsnak, illetve odaszúrt a csapattól év közben távozó Waltner Róbertnek. „Először is azt kell mondanom, hogy hatalmas köszönettel tartozom Balázsnak, hiszen egy nehéz helyzetben, gondolkodás nélkül sietett a klub segítségére. Az előző edzőnek két sikertelen idénye után adtam lehetőséget a bizonyításra, aki menet közben hagyott itt minket, a klub érdekeit nyilvánvalóan nem szem előtt tartva. Ez is rávilágított arra, hogy még körültekintőbben kell kiválasszuk a következő edzőnket.”

Kapcsolódó
A diósgyőri csapatkapitány: Teljes mértékben szégyellem magamat
Hegedűs János nem keresett kifogásokat, úgy érzi, teljesen megérdemelten nem harcolta ki a csapat a feljutást, a felelősség pedig az övé és a csapaté.

A keert várható alakulásáról azt mondta, úgy érzik, a mag adott, így nem mennyiségre, hanem minőségre mennek. Azonnal erősítést jelentő labdarúgók mellett fiatalokat is szeretnének szerződtetni, akiket fokozatosan építenek be.

A ZTE a nyolcadik helyen zárta az NB I-es szezont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik