Magyar foci

Bognár Györgytől közönségszórakoztató futballt vár az MTK tulajdonosa

Eldőlt, hogy nyártól a 2021-ben az Év edzőjének választott Bognár György felel majd az NB I-ből kiesett MTK Budapest szakmai munkájáért, írta a budapesti klub hivatalos honlapja.

Kapcsolódó
113 év alatt 3 kiesés, 6 év alatt még 3: a patinás MTK-ból „új Haladás” lett
A Honvéd bennmaradt, az MTK kiesett, de a két tradicionális klub szenvedése egyformán intő jel: hiába az új stadion, a stabil háttér, a jónak tűnő játékoskeret, ez önmagában mit sem ér.

A vezetés ugyanis mindenben megállapodott a szakemberrel, így a klubbal korábban játékosként bajnoki címet nyert Bognár visszatér a Hungária körútra.

A honlap kiemelte, hogy Bognár az elmúlt időszakban a Paksi FC-t irányította sikeresen. 2021-ben előbb a játékosok, majd a klubtulajdonosok szavazatai alapján választották meg az Év edzőjének. A legutóbbi bajnoki szezonban toronymagasan az általa irányított paksi együttes szerezte a legtöbb gólt.

Az MTK-hoz szakmai igazgatóként érkezik, ő felügyeli majd a felnőtt csapatnál, az NB III-as és az U19-es együttesnél folyó szakmai munkát is.

„Bognár György MTK-kötődése közismert, így biztos vagyok abban, hogy leendő szakmai igazgatónk számára a most induló közös munka is több egyszerű feladatnál. Intenzív, mélyreható egyeztetéseket folytattunk, és most jött el az a pillanat, amikor mindkét fél úgy érezte, együtt kell tennünk a klub felemelkedéséért. Döntésemben az is szerepet játszott, hogy sosem rejtettem véka alá, hogy szeretném, ha az eredmények mellett a csapatunk látványos futballra is törekedne. Akadtak periódusok, amikor voltak ilyen irányú törekvéseink a pályán, de az elmúlt időszakban sajnos az eredménytelenség mellett ezen a téren is komoly hiányérzetünk lehetett” – nyilatkozta Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa.

Bognár György személyiségét, futballról alkotott nézeteit ismerve joggal bízhatunk abban, hogy a csapat közönségszórakoztató futballra is törekszik majd a lehető legjobb eredmények elérése mellett.

Az MTK eddigi megbízott vezetőedzője, Horváth Dávid is marad, a klub a fiatal szakemberrel hosszú távú szerződést kötött, ő veszi át az NB III-as csapat irányítását.

Olvasói sztorik