Magyar foci

Nem bírt a kiesőjelölt MTK-val a Puskás Akadémia

A második Puskás Akadémia gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló MTK Budapest vendégeként az NB I 31. fordulójának szerdai játéknapján, írta az MTI.

Kapcsolódó

A gyenge iramú és közepes színvonalú első félidőben a Puskás Akadémia játszott mezőnyfölényben, de a vendégek utolsó passzaiba rendre hiba csúszott, illetve kapura lövéseik pontatlanok voltak. A hazai akciók eközben még a befejezés közelébe sem jutottak.

A szünet után a felcsútiak felpörgették a tempót – Mijatovicnak védenie is kellett –, ettől egycsapásra élvezetesebb lett a játék. Az MTK továbbra is védekezni kényszerült, csupán kontrákból veszélyeztetett, Kovácsréti lövését lábbal védte Markek.

A 70. perc után azonban már egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, gólt viszont egyik csapatnak sem sikerült szereznie.

A fővárosiak négy pontra megközelítették az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvédot.

NB I, 31. forduló

MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1314 néző
v.: Vad II.
MTK: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Herrera (Sluka, a szünetben) – Spirovski (Kovács M., 66.), Horváth A. (Mezei, 66.) – Stieber (Kovácsréti, a szünetben), Miovski, Vancsa (Grozav, 66.) – Futács
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Spandler, Stronati – Slagveer (Skribek, 67.), Van Nieff, Urblik (Komáromi, 77.), Nagy Zsolt (Deutsch 86.) – Favorov, Zahedi (Kozák, 77.), Baluta (Corbu, 67.)
sárga lap: Kovácsréti (80.), illetve Zahedi (30.), Baluta (55.), Van Nieff (90.)

Olvasói sztorik