Magyar foci

Húsz perc alatt állt fel a padlóról a Gyirmót, Nyilasit már lehagyta a Paks gólvágója

A sereghajtó Gyirmót háromgólos hátrányból egyenlítve 3-3-as döntetlent játszott otthon a Pakssal az NB I 31. fordulójának szerdai játéknapján, ezzel életben tartotta bennmaradási reményeit.

Kapcsolódó
Nem bírt a kiesőjelölt MTK-val a Puskás Akadémia
Gyenge iram, közepes színvonal, góltalanság.

A Honvéd keddi vereségével a sereghajtó Gyirmót előtt felcsillant a remény arra, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit. A statisztikák alapján erre jó esélye volt, mivel Csertői Aurél együttese ebben a szezonban csak a Paks ellen büszkélkedhetett százszázalékos mérleggel.

A Gyirmót reményei azonban úgy tűnt, gyorsan elszállnak, ugyanis a Paks az első félidő derekára – noha a mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott – pontrúgások után szerzett két góllal magabiztosan vezetett.

Ádám Martin az 50. percben már másodszor volt eredményes (0-3), ezzel összességében 31 találatnál jár, az élvonalban hasonlóra legutóbb Fazekas László volt képest, a Újpest legendája az 1979-80-as idényt 36 góllal zárta.

A Gyirmót a folytatásban gyakorlatilag teher nélkül futballozhatott, ennek meg is lett az eredménye: a 71. percben Varga Barnabás, a 83. percben Kovács Dominik volt eredményes, végül a 93. percben Denis Ventúra beállította a 3-3-as végeredményt.

NB I, 31. forduló

Gyirmót FC Győr – Paksi FC 3-3 (0-2)
Győr, ALCUFER Stadion, 1020 néző
v.: Andó-Szabó
Gyirmót: Rusák – Major (Vass, 75.), Csörgő, Széles, Zeke – Klimovic (Kovács D., 70.), Radics, Ventúra – Medgyes Z. (Bezborodko, a szünetben), Varga B., Herjeczki (Simon A., a szünetben)
Paks: Nagy G. – Kinyik (Gévay, 83.), Tamás O., Kovács N. (Szabó B., a szünetben) – Haraszti (Böde, a szünetben), Szabó J., Balogh B., Windecker (Nagy R., 64.), Medgyes S. – Sajbán, Ádám M. (Osváth, 74.)
gól: Varga B. (71.), Kovács D. (83.), Ventúra (93.), illetve Medgyes S. (31.), Ádám M. (39., 50.)
sárga lap: Radics (76.), Varga B. (77.), Bezborodko (79.), illetve Szabó J. (18.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik