Magyar foci sport

„Mi nem akarunk ebben a játékban részt venni” – feljutott, de lehet, nem indul az NB II-ben a Kozármisleny

Hiába nyerte meg az NB III Közép csoportját, úgy tűnik, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy a következő szezonban vállalja a másodosztályú szereplést a Kozármisleny labdarúgócsapata.

A Baranya megyei városka csapata 33 mérkőzéséből 25-öt megnyert, nyolcszor döntetlent játszott, és nem szenvedett vereséget, és öt fordulóval a szezon vége előtt 17 pontos előnnyel vezet a Balassagyarmat és a Dunaújváros előtt.

Kapcsolódó
Egykori válogatott Fradi-védő lesz a ZTE sportigazgatója
Dragóner Attila több mint háromszáz mérkőzést játszott az FTC színeiben.

Az NB II-höz azonban több pénz kellene.

„Nagyon várom azt, hogy valamilyen olyan plusz segítség fog beáramlani ehhez a sikerhez, ami egy kicsit megtámaszt engem is és nem csak egyedül, egy szélmalomharcban tudom öregbíteni ennek a kisvárosnak a hírnevét, hanem lesznek mögöttem támogatók, esetleg a város megpróbál pozitívabb irányba elmozdulni. Ha ez mind összeáll – erre nem sok idő van -, akkor megpróbálnánk, de nagyon józanul szeretnénk meghozni ezt a döntést, hiszen az NB II-ben is sikereket szeretnénk elérni.

Egy biztos, ha el tudjuk vállalni az NB II-t, akkor mi ott messze a legszerényebb költségvetésű csapat leszünk, és mi valami teljesen mást akarunk, mint ami ott zajlik most

– idézte a Csakfoci.hu a klub tulajdonosát, Feleki Attilát, aki hétfőn egy videointerjúban mesélt a terveiről.

Azt mondta, az NB II-ben fellelhető pénzek és fizetések az észszerűtlenség határát súrolják.

„Mi nem akarunk ebben a játékban részt venni. Ha mi elvállaljuk az NB II-t, akkor az egy nagyon fiatal és valószínűleg egy nagyon szerény költségvetésű csapat lesz. De az biztos, ha mi megcsináljuk, akkor azt a csapatot nagyon szeretni fogják.”

Aczél Zoltán vezetőedző Digi Sport Reggeli Start című műsorában megerősítette, még egyáltalán nem biztos, hogy a klub vállalja a feljutást az NB II-be.

„Az NB II-ben a játékosok már profik, míg a mostani csapatban a játékosok zöme dolgozik, valamint a másodosztályban már nem lesz elég a napi egy edzés, már sokkal komolyabb minden, illetve a játékoskeretben is változásokra van szükség. Erre keresi a tulajdonos úr a megoldás. Nagyon remélem, hogy ez rövid időn belül eldől.”

Aczél azt is kifejtette, hogy a saját jövője is kérdéses.

Lehet, hogy másfél hónap múlva nem itt leszek már. Egyelőre ez a kis bizonytalanság nem az igazi, de ezt el kell viselni, dolgozunk tovább

– tette hozzá a vezetőedző, akinek a jelenlegi szerződése június 30-án jár le.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!