Magyar foci

„Mi nem akarunk ebben a játékban részt venni” – feljutott, de lehet, nem indul az NB II-ben a Kozármisleny

Hiába nyerte meg az NB III Közép csoportját, úgy tűnik, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy a következő szezonban vállalja a másodosztályú szereplést a Kozármisleny labdarúgócsapata.

A Baranya megyei városka csapata 33 mérkőzéséből 25-öt megnyert, nyolcszor döntetlent játszott, és nem szenvedett vereséget, és öt fordulóval a szezon vége előtt 17 pontos előnnyel vezet a Balassagyarmat és a Dunaújváros előtt.

Kapcsolódó
Egykori válogatott Fradi-védő lesz a ZTE sportigazgatója
Dragóner Attila több mint háromszáz mérkőzést játszott az FTC színeiben.

Az NB II-höz azonban több pénz kellene.

„Nagyon várom azt, hogy valamilyen olyan plusz segítség fog beáramlani ehhez a sikerhez, ami egy kicsit megtámaszt engem is és nem csak egyedül, egy szélmalomharcban tudom öregbíteni ennek a kisvárosnak a hírnevét, hanem lesznek mögöttem támogatók, esetleg a város megpróbál pozitívabb irányba elmozdulni. Ha ez mind összeáll – erre nem sok idő van -, akkor megpróbálnánk, de nagyon józanul szeretnénk meghozni ezt a döntést, hiszen az NB II-ben is sikereket szeretnénk elérni.

Egy biztos, ha el tudjuk vállalni az NB II-t, akkor mi ott messze a legszerényebb költségvetésű csapat leszünk, és mi valami teljesen mást akarunk, mint ami ott zajlik most

– idézte a Csakfoci.hu a klub tulajdonosát, Feleki Attilát, aki hétfőn egy videointerjúban mesélt a terveiről.

Azt mondta, az NB II-ben fellelhető pénzek és fizetések az észszerűtlenség határát súrolják.

„Mi nem akarunk ebben a játékban részt venni. Ha mi elvállaljuk az NB II-t, akkor az egy nagyon fiatal és valószínűleg egy nagyon szerény költségvetésű csapat lesz. De az biztos, ha mi megcsináljuk, akkor azt a csapatot nagyon szeretni fogják.”

Aczél Zoltán vezetőedző Digi Sport Reggeli Start című műsorában megerősítette, még egyáltalán nem biztos, hogy a klub vállalja a feljutást az NB II-be.

„Az NB II-ben a játékosok már profik, míg a mostani csapatban a játékosok zöme dolgozik, valamint a másodosztályban már nem lesz elég a napi egy edzés, már sokkal komolyabb minden, illetve a játékoskeretben is változásokra van szükség. Erre keresi a tulajdonos úr a megoldás. Nagyon remélem, hogy ez rövid időn belül eldől.”

Aczél azt is kifejtette, hogy a saját jövője is kérdéses.

Lehet, hogy másfél hónap múlva nem itt leszek már. Egyelőre ez a kis bizonytalanság nem az igazi, de ezt el kell viselni, dolgozunk tovább

– tette hozzá a vezetőedző, akinek a jelenlegi szerződése június 30-án jár le.

Olvasói sztorik