Magyar foci

Évtizedek óta nem volt az NB I-nek olyan csapata, mint a mostani Fradi

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az NB I 29. fordulójában eldőlt a bajnoki cím sorsa, a Ferencváros 2-1-re legyőzte az Újpestet és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Pedig a rivális a derbin mindent megtett a bajnokavatás elnapolásáért, ugyanis már a hatodik percben vezetéshez jutott, majd a találkozó legvégén másodszor is betalált, Yohan Croizet gólját azonban a videobíró segítségével érvénytelenítette a játékvezető, Karakó Ferenc, a francia játékos kezéhez ért ugyanis a labda a támadás során.

Ez a mostani a Fradi 33. bajnoki címe, és az egymást követő negyedik. Utóbbi bravúrra a hetvenes évek óta nem volt képes egyetlen csapat sem az NB I-ben.

Kapcsolódó
„Két legyet ütöttünk egy csapásra” – a Fradi edzője figyelmeztetett, a szezonnak még nincs vége
Sztanyiszlav Csercseszov szerint az Újpest ellen az akarat döntött.

Még az Újpest tudott legutóbb hasonlóan hosszú győzelmi sorozatot kiépíteni a labdarúgó-élvonalban, amely a hetvenes években sorozatban hét bajnoki címet zsebelt be. A leghosszabb sorozata az MTK-nak van, amely 1916 és 1925 között kilenc aranyérmet nyert.

A Ferencváros 33 bajnoki címe rekord itthon. Az MTK 23 elsőséggel a második a rangsorban, az Újpest a harmadik 20 első hellyel.

Az FTC első helyének köszönhetően a Bajnokok Ligája selejtezőben vehet majd részt a nyáron. Az elmúlt három nekifutásból egyszer jutott el a csoportkörig a csapat, kétszer pedig az Európa Liga főtábláján szerepelhetett.

Olvasói sztorik