Magyar foci

„Ez volt az utolsó mérkőzésem!” – távozott a veszélyben lévő magyar csapat edzője

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Legutóbbi öt mérkőzése közül mindössze egyszer nyert, háromszor pedig kikapott a Békéscsaba, amely vasárnapi, hazai pályán a Szolnoktól szenvedett 2-1-es vereséget.

Kapcsolódó
Pintér Attila vereséggel kezdett NB II-es csapatánál
A 89. percben még vezetett a Kerület, de végül kikapott és a tabella utolsó helyére csúszott vissza. Öt forduló van vissza a bajnokságból.

A csapat ezzel 33 forduló után 36 ponttal a 16. helyen áll, mindössze három pontra a kieséstől. A vesztes mérkőzés után Schindler Szabolcs vezetőedző bejelentette távozását.

„Keveset tettünk a győzelemért, gyengén játszottunk, az ellenfél viszont fölénk kerekedett. Le kell vonni a tanulságokat, bele kell nézni a tükörbe. Én az első lépést megteszem, ez volt az utolsó mérkőzésem Békéscsabán.

Belekerültünk egy negatív spirálba, nehéz helyzetben vagyunk. Megpróbáltam mindent kihozni a csapatból

nyilatkozta Schindler.

A 47 éves szakember először 2019 júniusa és 2020 szeptembere között dolgozott Békéscsabán, és olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy szezon közben a Vasas szerződtette. Miután az angyalföldiekkel lemaradt az NB I-ről, tavaly szeptemberben visszatért Békéscsabára, ahol 8 győzelem és 9 döntetlen mellett 10 vereség volt a mérlege.

A klub hivatalos honlapja azt írta,

a Békéscsaba 1912 Előre vezetősége a kialakult helyzettel kapcsolatban kedden ad majd hivatalos tájékoztatást.

Olvasói sztorik