Magyar foci

„Szerencsére a VAR most velünk volt” – Zalaegerszegen felsóhajtottak pénteken

A Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re legyőzte a Budapest Honvédot az NB I 27. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

Kapcsolódó
Megszakadt a ZTE nagy sorozata, de így is nyerni tudott
Hét meccs óta veretlen a Zalaegerszeg.

Az első félidő után 2-0-ra vezetett a ZTE, ennek ellenére előbb tizenegyesből szépítettek a kispestiek, majd úgy tűnt, az egyenlítés is összejön, ám végül a videobírónak hála maradt a 2-1-es állás. Ez kulcsfontosságú momentum volt, mert a hazaiak akkor könnyebbültek meg, amikor megszületett az ítélet, míg a vendégek akkor kenődtek el igazán.

„Volt egy kérdéses szituáció, amikor lehetett volna akár 2-2 is, de úgy érzem, néha jobb elveszíteni egy meccset, mint hazugságban élni és hitegetni magunkat.

Jobb, hogy veszítettünk, mert nem futottunk, nem harcoltunk, nem mutattuk meg, hogy van karaktere a csapatnak és ha ezek a dolgok hiányoznak, akkor még amatőr szinten sem lehet meccset nyerni, nem hogy az élvonalban”

– mondta az eset és a mérkőzés kapcsán Nebojsa Vignjevics, a Honvéd edzője.

Hasonló véleményen volt Tajti Mátyás is, aki az első félidő hosszabbításában talált be tizenegyesből. A középpályás szerint a kispesti szépítés megfogta a csapatot, a második bekapott gólnál pedig megmenekültek.

Megköszönhetjük a VAR-nak, hogy behúzta lesnek, bajban lettünk volna, mert megrogyott a csapat, amikor azt hittük, hogy kiegyenlítettek.

nyilatkozta a futballista.

Nem tért el a véleménye a zalaegerszegi edzőnek sem, Molnár Balázs szerint a VAR segített:

A Honvéd meg nem adott gólját még nem néztem vissza, de biztos vagyok benne, hogy más mérkőzés lett volna, ha ott ki tudnak egyenlíteni, szerencsére a VAR most velünk volt és sima lett a vége

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik