Magyar foci

Pontot szerzett a Puskás Akadémia ellen, de hét meccs óta nyeretlen a Gyirmót

A kiesés ellen küzdő, utolsó előtti helyen álló Gyirmót sokáig vezetett, végül pedig egy pontot szerzett a tabellán második, vendég Puskás Akadémia ellen az NB I 27. fordulójának szombati játéknapján.

Kapcsolódó
Nagyot lépett a bennmaradás felé a Mezőkövesd
Kisvárdáról sikerült elhozni a három pontot.

Az eseménytelen első negyedóra után némileg váratlanul, egy pontrúgást követően megszerezte a vezetést a hazai csapat. Bár a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, részben azért, mert a Gyirmót fegyelmezetten védekezett. A házigazdák kontrákból próbáltak veszélyeztetni, sikertelenül, írta tudósításában az MTI.

A szünet után növelte a nyomást a felcsúti csapat, de fölénye gólszerzési lehetőségekben továbbra sem mutatkozott meg. A hazai védelem változatlanul jól tette a dolgát, emellett a házigazdák tördelték is a játékot, sok volt a szabálytalanság, a játékmegszakítás.

A hajrában gyakorlatilag az összes gyirmóti futballista a saját kapujának védelmére összpontosított, de így sem tudták megakadályozni az egyenlítést. Az utolsó percekben nyílt volt a küzdelem, mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győztes gólt, de végül maradt a döntetlen.

A Gyirmót hét meccse, a Puskás Akadémia három találkozó óta nyeretlen.

NB I, 27. forduló

Gyirmót FC Győr – Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)
Alcufer Stadion, 1020 néző
v.: Zierkelbach
Gyirmót: Rusák – Szegi, Csörgő, Ikic, Hajdú – Hasani (Bezborodko, 87.), Nagy P. (Herjeczki, 86.), Vass Á., Klimovics (Radics, 84.), Medgyes – Varga B. (Ventúra, 87.)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Favorov (Skribek, 61.), Szolnoki – Baluta, Corbu (Ulbrík, 87.), Zahedi (Slagveer, a szünetben) – Kozák (Bakti, 73.)
gól: Ikic (16.), illetve Baluta (82.)
sárga lap: Varga B. (26.), Hasani (74.), illetve Stronati (59.)

Olvasói sztorik