Magyar foci

Nagyot lépett a bennmaradás felé a Mezőkövesd

A bennmaradásért küzdő Mezőkövesd 2-1-re győzött a második helyért harcoló Kisvárda vendégeként az NB I 27. fordulójának első szombati mérkőzésén.

Kapcsolódó

A szakadó esőben kezdődött mérkőzés elején egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, akik hamar vezetést is szereztek. A játékrész derekára rendezte sorait a hazai csapat, amely egy szögletet követően egyenlített a jó iramú találkozón. A szünetig hátralévő időben viszont visszaesett a tempó, így a felek döntetlennel vonulhattak az öltözőbe, írta az MTI.

A folytatásban már nem futballozott mezőnyfölényben a második helyért harcoló Kisvárda, sokkal kiegyenlítettebb játék zajlott a pályán, ráadásul a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd egy szépségdíjas akció végén ismét előnybe került.

Hátrányban ismét nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Kisvárda, amely hiába támadott többet, a szervezetten védekező vendégek biztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

NB I, 27. forduló

Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-1)
Kisvárda, 1520 néző
v.: Csonka
Kisvárda: Odincov – Peteleu, Cirkovic, Leoni, Hej – Karabeljov (Zlicic, 80.), Melnyik, Ötvös (Makowski, 80.) – Navratil (Bumba, 66.), Mesanovic, Camaj (Asani, 66.)
Mezőkövesd: Tordai – Pillár, A. Lukic, Vadnai – Cseke, Madarász (Bilali, 90.), Karnyicki, Cseri (T. Kis, 75.), Vajda – Jurina (Besirovic, 55.), Drazic (Csurko, a szünetben; Babati, 90.)
gól: Karabeljov (30.), illetve Jurina (8.), Cseke (67.)
sárga lap: Navratil (17.), illetve Madarász (27.), Karnyicki (92.), Babati (94.)

Olvasói sztorik