Magyar foci

Megszakadt egy hosszú újpesti sorozat az MTK ellen

Az Újpest otthon 2-0-ra legyőzte a sereghajtó MTK együttesét a labdarúgó NB I 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az MTI tudósítása szerint az Újpest kezdett jobban, a 7. percben Beridze révén kapufáig jutott, miközben az MTK nem tudott komolyabb akciót vezetni, Stieber révén csupán egy lesgólig jutott.

Kapcsolódó
Révész Attila az 5-3-as zakó után politikai állásfoglalást tett
A Kisvárda vezetője azt mondta, bízik benne, hogy jól alakul a választás, és akkor komolyabb terveik lehetnek.

A szünet után mindkét oldalon nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a csapatok, így azonban több hiba is csúszott a játékba. A 62. percben két friss embert érkezett az újpestiekhez, egy perccel később ők hozták össze a hazaiak vezető találatát: Bjelos kiugratásából Katona volt eredményes (1-0).

Lüktető maradt a játék, az MTK próbált nyomást gyakorolni, kevés sikerrel. A 82. percben Zivzivadze egyéni villanása újabb hazai gólt ért – a télen szerződtetett támadó hatodik újpesti fellépésén hatodik találatát szerezte –, ezzel eldőlt az összecsapás.

A lila-fehérek 2015 májusa óta nem tudták otthon legyőzni az MTK-t, amelytől azt követően négy döntetlen mellett ötször kikaptak. A két együttes legutóbbi egymás elleni 15 mérkőzését tekintve másodszor nyert az Újpest.

NB I, 26. forduló

Újpest FC – MTK Budapest 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3269 néző
v.: Andó-Szabó
Újpest: Banai – Pauljevic (Kovács D., 92.), Kutrumpisz, Diaby, Antonov – Csongvai, Onovo – Croizet (Viana, 92.), Mitrovic (Bjelos, 62.), Beridze (Katona, 62.) – Zivzivadze (Kastrati, 83.)
MTK: Mijatovic – Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka (Herrera, 84.) – Mezei, Ramadani (Vancsa, 71.), Kata – Stieber (Palincsár, 84.), Futács (Kovácsréti, 71.), Grozav
gól: Katona (63.), Zivzivadze (82.)
sárga lap: Bjelos (78.), illetve Kata (53.), Sluka (71.)

Olvasói sztorik