Magyar foci

Kétgólos előnyről majdnem kikapott a Fradi Felcsúton

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Majdnem képes volt a Fejér megyei riválishoz hasonló bravúrra a Puskás Akadémia labdarúgócsapata, amely kétgólos hátrányról harcolt ki 2-2-es döntetlent a Ferencváros ellen az NB I 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kapcsolódó
Megszakadt egy hosszú újpesti sorozat az MTK ellen
A lila-fehérek 2015 májusa óta nem tudták otthon legyőzni az MTK-t.

Szombaton a Fehérvár úgy nyert 5-3-ra, hogy a vendég Kisvárda már 3-0-ra is vezetett, talán ez lebeghetett a felcsútiak szeme előtt is, amikor a 49. percben mér 0-2-re állt a bajnoki címvédő ellen.

A Fradi a 18. percben szerzett vezetést, amikor Tokmac visszagurítását a nigériai középpályás, Esiti lőtte a léc alá (0-1).

A második félidőt góllal kezdte a vendégcsapat, Zubkov kiugratását követően Ryan Mmaee lőtt a kapuba a kifutó Tóth Balázs mellett (0-2).

A gól után teljesen megváltozott a hazaik játéka, az 52. percben Baluta jobbról érkező beadására a két ferencvárosi védő nem mozdult, így Kozáknak nem volt nehéz dolga a hálóba fejelni (1-2).

Két perc múlva Dibusz védett nagyot Zahedi lövésénél, az 56. percben azonban már tehetetlen volt, amikor egy fejest követően Ryan Mmaee menteni akart a gólvonalról, de éppen a bevetődő Stronatit találta arcon, a labda pedig a hálóba pattant (2-2).

Ezt követően Dibusznak kétszer is bravúrral kellett védenie, Zahedi pedig ziccerben kilőtte a labdát a stadionból – maradt a 2-2-es döntetlen.

NB I, 26. forduló

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
Pancho Aréna, 3340 néző
v.: Karakó
Puskás Akadémia: Tóth B. – Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki, van Nieff – Corbu (Bakti, 84.), Baluta (Urblík, 91.), Zahedi (Slagveer, 77.) – Kozák
Ferencváros: Dibusz – Besic, Blazic, S. Mmae (Kovacevic, 68.), Civic – Esiti, Loncar (Vécsei, 58.) – Auzqui (Zachariassen, 58.), Tokmac, Zubkov (Botka, 89.) – R. Mmae
gól: Kozák (52.), Stronati (56.), illetve Esiti (18.), R. Mmae (49.)
sárga lap: Nagy Zs. (27.), Kozák (58.), van Nieff (79.), illetve S. Mmae (63.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik